Berta Sándor

Leáll a Groove Music

A Microsoft úgy döntött, hogy beszünteti a stream-szolgáltatás működését.

A hírt Jerry Johnson, a társaság menedzsere jelentette be blogbejegyzésében. A Groove Music eredetileg Xbox Music néven indult el 2012-ben, majd az óriáscég később átnevezte. A lépés célja az, hogy a Groove Music platformot használók a jövőben a Spotify szolgáltatásra váltsanak át.

A Windows Insider programban szereplők számára - a Windows 10 és az Xbox One esetében - elérhetővé válik egy frissítés a Groove Music alkalmazáshoz, amelynek a segítségével a Groove Music Pass ügyfeleknek lehetőségük lesz a zenei gyűjtemények és a lejátszási listák továbbítására a Spotify rendszerébe. A Groove Music rendszerén keresztül lefoglalt tartalmak legalább 2018. január 31-ig hozzáférhetők maradnak.

A Microsoft ugyanakkor továbbra is minden Windows operációs rendszert futtató eszközön frissíteni fogja a Groove Music szoftverét, így a OneDrive rendszerében tárolt zenei fájlok a jövőben is lejátszhatók és kezelhetők lesznek. 2017. december 31. után azonban az alkalmazás már nem teszi majd lehetővé a felhasználóknak a zenék streamelését, megvásárlását vagy letöltését.

Az indoklás alapján a Microsoft pontosan tudja, hogy az ügyfeleik szeretnének hozzáférni a legnagyobb zenei katalógussal rendelkező legjobb stream-szolgáltatáshoz, ezért döntött a társaság úgy, hogy kibővíti a Spotify platformmal kialakított partnerségét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!