SG.hu

A Virgo Systems fejleszti a Telenor weboldalát

Az elnyert megbízás nem egy projektre vonatkozik, inkább hosszabb távú stratégiai együttműködésről szól. A munka szeptemberben kezdődött, jelenleg a projekt előkészítése zajlik. A fejlesztés a Virgo flexibilis e-commerce portál motorján, a Virgo Corbison történik.

A norvég Telenor leányvállalata 1994-ben kezdte meg működését Magyarországon, és jelenleg a második legnagyobb mobilszolgáltató az országban. Az aktív előfizetők száma meghaladja a 3 milliót, a munkatársaké pedig az ezer főt. A vállalat alapfilozófiája, hogy mindenki számára elérhetővé kell tenni a mobilkommunikációban rejlő lehetőségeket, a mobilitás kínálta előnyöket. Ennek jegyében kerül sor a telenor.hu weboldal és a hozzá kapcsolódó webáruház megújítására.

A telekommunikációs vállalat nyáron írt ki tendert e-commerce platform fejlesztésére és üzemeltetésére. A több fordulós kiválasztási folyamat végén a Virgo Systems szakértő csapata lett a befutó. A megbízás nem egyetlen projektre vonatkozik, inkább hosszabb távú stratégiai együttműködésről szól. A tenderfolyamatban alapelvárások közé tartozott az agilis módszertan szerinti működés és a magas technológiai színvonal biztosítása. A munka már szeptemberben elkezdődött, jelenleg a projektek előkészítése, a követelményelemzés zajlik.

A Virgo Systems teljeskörű megoldást kínál a Telenor számára, így a cégcsoport minden tagja jelentős szerepet játszik a projektben. A feladatok a tanácsadástól a UX tervezésen és a designon át a kivitelezésig, majd a bevezetési és üzemeltetési támogatásig terjednek. "Fontos lépés ez a megbízás a Virgo életében: Magyarország egyik vezető telekommunikációs cégének dolgozni igazán izgalmas kihívás, ráadásul jelentős tapasztalattal rendelkezünk a szektorban és az e-kereskedelem területén, amit a Telenor esetében is jól tudunk majd hasznosítani. Hiszünk abban, hogy az agilis módszertanunk, a cégcsoportunk kompetenciái és a Virgo Corbis motor nyújtotta lehetőségek egyaránt ideálisak az ügyfél számára” – mondta Laczkovich Bence, a Virgo csoport stratégiai vezetője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skylake #1
    Ha igazán bevállalósak lettek volna, akkor a Tré-Systems-t bízzák meg, ugyan konkurencia, viszont szakmai munkájuk ahogy kiderült, elsőrangú! És persze közel állnak a felcsúti s*ggéhez is, ami előnyös lehet.