Gyurkity Péter

Márciusban jön a ZenFone 5

Az Asus szerint jól alakulnak a dolgok, szeretnének ismét profitábilissá válni.

A tajvani gyártó még augusztus második felében rántotta le a leplet a ZenFone 4 család tagjairól, itt (ahogy arra az előzetes beszámolók alapján számítani lehetett) valóban egyszerre több eltérő változatot mutattak be a nagyközönség előtt. A forgalom jól alakul, de már dolgoznak a soron következő generáción, amelytől a jó széria folytatását várják.

A cég számára hazai források számoltak be arról, hogy a ZenFone 5 várhatóan jövő március folyamán mutatkozik majd be, bár arról még nem szól a fáma, hogy itt pontosan milyen hardveres és szoftveres újításokra számíthatunk. Elmondták mindenesetre, hogy Jerry Shen vezérigazgató jelenleg Európában igyekszik tovább népszerűsíteni a sorozatot, itt több nyugat-európai piacon (így például Franciaországban, Spanyolországban és Olaszországban), valamint emellett Oroszországban is jól alakultak a ZenFone 3 eladásai, a jelenlegi generáció pedig folytathatja ezt a sort, kibővítve az együttműködést az ottani szolgáltatókkal.

Az idei év utolsó negyedében (legalábbis a cégvezetés reményei szerint) ismét profitot termel majd a telefonos részleg, 2018 második felében pedig a hét, jelenleg is profitábilis vállalkozás között szerepelhetnek majd. Ehhez persze az kell, hogy a gyártó megoldásai továbbra is jó ütemben találjanak gazdára (több eltérő régióban), ám attól nem különösebben tartanak, hogy a HTC Pixel csapatának Google általi felvásárlása komolyabban hátráltatná a gyártót, mivel ők szintén szorosabb kapcsolatot ápolnak az internetes óriással.

A ZenFone 4 család bemutatkozásával egyben az átlagos eladási árak is megemelkedtek, mindez azonban nem akadályozza majd meg a kedvező folyamat erősödését, így jövőre valóra válhatnak a fenti elképzelések.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!