Gyurkity Péter

Bemutatkozott a ZenFone 4 család

A gyártó egyszerre hat példányt rajtoltat el, a teljes pályát lefedve.

Az Asus soron következő telefonjairól már számos alkalommal olvashattunk, itt 3, 4, illetve egyszerre akár 5 változat debütálásáról is felmerültek bizonyos hírek. A cég most mindezen korábbi pletykákat túlszárnyalta, hiszen egyszerre 6 telefonról rántotta le a leplet a hivatalos bemutató során.

Egyelőre az Asus tajvani oldalán elérhető a hivatalos felsorolás, amelyen szemügyre vehetjük az új készülékeket. A ZenFone 4 és ZenFone 4 Pro kifejezetten erős hardvert kaptak, hiszen itt a Snapdragon 630 és 660 mellett a 835 is felbukkan, ezt pedig 6 GB RAM, egy 5,5 hüvelykes LCD-, illetve AMOLED-panel, egy 3300 és egy 3600 mAh-s akkumulátor, a Full HD felbontás, valamint egy hátoldali 12 megapixeles iker-kamera, annak 8 megapixeles előlapi társa, NFC, illetve egy 64 vagy 128 GB-os belső tároló egészíti ki, természetesen LTE-eléréssel. A dual-SIM opció szintén elérhető, az iker-kamera azonban eltérő felállást kínál a két típuson, hiszen előbbi esetében a széles látószög, utóbbinál pedig ehelyett a jobb zoom jelenik meg ennek révén.


A ZenFone 4 Selfie és Selfie Pro már inkább a középkategóriában vitézkedik majd, hiszen itt az 5,5 hüvelykes 720p LCD és a Full HD AMOLED-kijelző mellett a Snapdragon 430 és 625 chip, 4 GB memória, egy 3000 mAh-s akkumulátor, előlapi iker-kamera (20 és 24 megapixeles kivitelben, bár maga a szenzor ez utóbbi esetében is valójában 12 megapixeles), egy 64 GB-os belső tároló, külön microSD-bővítés, a dual-SIM opció, valamint fém külső és zöld, arany, fekete, valamint rózsaszín változat jelenik meg, érdekes módon microUSB-csatlakozóval, ami a cég szerint azért logikus választás, mert számos régióban még mindig ezt használják a legtöbben.


A ZenFone 4 Max és Max Pro már jóval szerényebb hardverre támaszkodnak, itt azonban az 5,5 hüvelykes 720p és Full HD kijelzőt, a Snapdragon 425 és 430 chipet, a 2, 3, illetve 4 GB memóriát, valamint a többi, megszokott komponenst egy 4100 és egy 5000 mAh-s akkumulátor egészíti ki, egy hátoldali 13 és 16 megapixeles iker-kamerával – a Pro esetében azonban az előlapi példány is 16 megapixeles érzékelőre támaszkodik. A szoftveres oldalon az Android Nougat fut, ez azonban hamarosan az Android O verzióra frissül, mégpedig az ZenUI 4.0 felülettel.


Az ár 279 és 599 dollár között mozog, bár a Max Pro esetében ez még nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!