Gyurkity Péter

Felemásan rajtolt el az iPhone 8

A cég lépése miatt pedig egykori partnerük nagyon nehéz helyzetbe került.

Az idei iPhone okostelefonok hivatalos bemutatója után arról írtunk, hogy az iPhone X későbbi megjelenése miatt a cég a korábban vártnál kevesebb telefont szállít le, ezt pedig az a hír követte, miszerint a tizedik évfordulóra készült változat sorozatgyártása még el sem indult. Most a rajtot vesszük szemügyre, néhány egyéb információval kiegészítve azt.

Eleinte olyan beszámolók láttak napvilágot, amelyek csúfos kudarcra utaltak, egyes üzletek előtt például a rajt pillanatában egyáltalán nem volt sor, másutt pedig ez 2-3 főből állt. A jelek szerint New York városában, a cég első számú boltjában mindez nem érvényesült, itt egy hosszabb videó szerint kellő számban jelentek meg az érdeklődők, így egyelőre nem tudjuk világosan eldönteni, hogy az iPhone X (és annak későbbi rajtja), mennyiben érintette negatívan a két hagyományos példány debütálását. A most bemutatott generációval kapcsolatos változtatások mindenesetre arra elegendők voltak, hogy nagyon nehéz helyzetbe hozzák a cég partnerét, amely immár el is kelt.

Az már hónapokkal ezelőtt napvilágot látott, hogy az Apple házon belül oldaná meg a grafikus vezérlő fejlesztését, így nem lesz szükség a brit Imagination Technologies együttműködésére. Ez drámai hatással volt a cégre, hiszen az elmúlt hónapokban összértékének mintegy 70 százalékát veszítette el, most pedig egy kínai háttérrel rendelkező befektetési alap vásárolta fel, bár azon még megy a vita, hogy a két egykori partner pontosan miként váljon el egymástól.

Koreai források eközben arról írnak, hogy az Apple dobta a kisebb OLED-panel alkalmazásának tervét, vagyis jövőre ez a technológia megmarad a nagyobb telefonoknál. Kérdés, hogy pontosan hány eltérő telefont mutatnak majd be 2018-ban, illetve, hogy a cég miként tervezi az iPhone X jövőjét, lesz-e itt utód, vagy maradnak a megszokott páros alkalmazásánál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skylake #1
    Mint tudjuk, az a gyanús, ami nem gyanús! Az Apple és az Imagination Technologies is mindkettő a Soros-terv része, így az, hogy az előbbi sz*patja az utóbbit, egyedül és kizárólag arra szolgál, hogy leplezze a Soros-terv vonatkozó lépéseit! De az Igaz Magyar Embereket nem lehet átverni ilyen balliberális ármánykodással!

    (#Szarkazmus megvan, ugye?)