Berta Sándor

Kiegyezéssel próbálja kihúzni magát az EU-bírság alól a Google

Az amerikai konszern kiegyezne az Európai Unióval.

Júniusban az Európai Bizottság 2,42 milliárd eurós bírsággal sújtotta a tengerentúli óriáscéget, mert az az álláspontja alapján - a trösztellenes szabályok megsértésével - jogsértő módon előnyt biztosított saját ár-összehasonlító szolgáltatásának és visszaélt keresője erőfölényével. Kent Walker, a Google alelnöke utána egyből bejelentette, hogy fontolóra veszik a fellebbezés lehetőségét a bírság ellen, mert nem értenek egyet a brüsszeli testület döntésével, amely lezárta a még 2010-ben indított vizsgálatot. A vállalatnak hatvan napja volt rá, hogy fellebbezést nyújtson be. Erre végül szeptember elején került sor .

Bennfentestől származó információk szerint a Google most egy ajánlattal rukkolt elő: a jövőben a rivális vásárlási szolgáltatásokat eredményeit is megjelenítené. Mindez egy aukció keretében történne meg, amelynek során a konkurensek licitálhatnának egy helyre a Google oldalain. A társaság a javaslatot augusztus 29-én nyújtotta be az illetékes brüsszeli hivatalhoz. A dolgot eddig sem az Európai Bizottság, sem az Alphabet nem kommentálta.

Az elképzelés nem az európai versenyhivatal aggályaira való reagálás, annak ellenére sem, hogy az Európai Unió illetékesei pont azt követelték a webes óriástól, hogy a riválisok eredményeit is ugyanúgy helyezze el, mint a saját ajánlatait és azok ne legyenek teljesen elrejtve vagy félreeső helyeken.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!