Berta Sándor

Amazon - 2 perccel a megrendelés után átvehető lesz a csomag

Nem emberi eladóktól történő vásárlásról van szó, hanem néhány termékből megadott helyeken készletet tartanak.

Az Amazon tervei alapján a Prime-ügyfeleknek a jövőben legfeljebb 2 percet kellene várniuk a megrendelés után a kiválasztott termékek átvételéig. Mindezt az úgynevezett Instant Pickup rendszer tenné lehetővé. A társaság próbavásárlói korábban arról számoltak be, hogy szívesebben rendelik meg az árucikkeket az okostelefonos alkalmazások segítségével, mint élőben az eladóktól. E tapasztalatokat hasznosítva fejlesztette ki, majd módosította a legújabb rendszerét az Amazon, amelynek lényege, hogy a felhasználóknak a lehető legrövidebb időt kelljen várakozniuk.

Az Instant Pickupok eredetileg korlátozott készlettel rendelkező árusítóhelyek lettek volna, de a próbavásárlóként alkalmazott egyetemisták nem akartak emberi eladókat, így megváltoztatták a koncepciót. A tervek alapján először az egyetemek közelében helyeznek el Instant Pickup állomásokat. Az első helyszínek között lesz Atlanta, Berkeley, College Park, Columbus, Los Angeles és Ohio. Az állomásokon csomagmegőrzők lesznek és a megrendeléseket kizárólag az Amazon alkalmazásával lehet majd leadni. A hozzáférését egy kód biztosítja a vevők számára.

A csomagokat emberek juttatják el a közeli raktárakból az állomásokra. Az ajánlat körülbelül 100 árucikkre (üdítőkre, ételekre, nem romlandó élelmiszerekre) korlátozódik, de vannak a kínálatban mobiltelefonokhoz való akkumulátorok, Alexa okoshangszórók, Fire TV eszközök, Fire táblagépek és elektronikus könyvolvasók is. Az Amazon a következő hónapokban további Instant Pickup állomásokat akar létrehozni. Az egyes helyek ugyan az egyetemek közelében lesznek, de ott bárki vásárolhat, akinek érvényes Prime-előfizetése van. A szolgáltatás egyelőre kizárólag az Amerikai Egyesült Államokban lesz elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!