St

MPMan F35 MP3 Player: az ideális jelölt



A jó dolgoknak nem feltétlenül kell sokba kerülniük. Sőt, néha túlbecsüljük a termékek árait, csak azért, mert jól néznek ki, és sok funkcióval látták el őket. Aztán mikor megtaláljuk az árcédulát, néha kellemesen csalódunk...

Az első MP3 lejátszó, ami anno a kezembe kerüt egy Saenah volt. Aztán jött Creative, és vele az első Nomad. A Nomad annak idején forradalmasította ezt a kicsiny piacot, azonban a kibocsátás után a Saenah sem tétlenkedett sokáig, kutattak, tanultak, majd piacra dobták az új MP3 lejátszót, ami sokkal stílusosabb, mint a jelenleg kapható eszközök bármelyike, és olyan jellemzőkkel rendelkezik, amikkel az ellenfelek nem tudják felvenni a versenyt egyelőre. Az ára pedig egyszerűen lenyűgöző.

A F35 gyönyörű alumínium-fényű burkolattal érkezik. A tervezésnél felhasznált design-elemek kissé "nomádos" benyomást keltenek, mivel az alakja és a külcsíny az eredeti Nomad lejátszóéhoz hasonlít. A készülék oldalán a nagy LCD kijelző mellett a ritkábban használatos gombokat (lock, mode, erase) találhatjuk meg. A főbb funkciókat a készülék homlokzatán helyezték el (volume, play, skip, etc.). A lejátszó egyik legjobb tulajdonsága, hogy súlya mindössze 75 gramm, így a piacon található legkönnyebb készülékek közé tartozik.

A lekerekített távirányító, melyet a fülhallgatón helyeztek el, szintén tetszetős látványt nyújt. Ennek segítségével a leggyakrabban használatos funkciók érhetők el (play, pause, skip, stb.).

Jellemzők
A nyerő választás?
Az F35-öt 32, vagy 64 Megabájt beépített memóriával szállítják. A tár mérete attól függ, hogy a felhasználó melyik modellt választja. A lejátszóhoz bővítőkártya is csatlakoztatható, így 96 vagy akár 128 Megabájtnyi hanganyagot is áttölthetünk a készülékbe. A memória (végre megfelelő) mennyisége mellett, az F35 több előnyös tulajdonsággal is rendelkezik.
- Az USB támogatásnak köszönhetően a hagyományos, párhuzamos áttöltésnél négyszer gyorsabban tölthetjük át a dalokat a készülékbe.
- Ha megunjuk gyűjteményünket, egyszerűen átkapcsolhatunk valamelyik FM rádió adására, mert beépített tuner található a készülékben.
- A hangszínszabályozásról a beépített equalizer gondoskodik, előre konfigurált beállításokkal: Normal, Classic, Jazz, Pop és Rock.
- A "Voice Recorder" szolgáltatás segítségével a lejátszó hangfelvevőként, azaz diktafonként is funkcionálhat.
- A készülék képes telefonszámok, szöveges emlékeztetők eltárolására is.

A készülékhez adott program segítségével könnyedén kapcsolhatjuk az eszközt bármilyen számítógéphez, melyen Windows 95/98, vagy Windows 2000 fut. Az MP3 transzfer-szoftvert nagyon egyszerű használni. A leginkább Windows Intézőhöz hasonlító programban "fogd és vidd" műveletek segítségével dolgozhatunk. Itt szerkeszthetjük az áttöltendő telefonszámokat és emlékeztetőket is, és beállíthatjuk az FM rádióállomásokat. A készülékkel rögzített hanganyagot hangos e-mailként küldhetjük tovább.

Semmi sem tökéletes!
Két dolog problémás F35-ben. Az egyik a fülhallgatók által biztosított gyenge hangminőség volt. Tudom, hogy sokan azt mondják majd, hogy ez nem nagy baj, hiszen mindenki szabadon eldöntheti, hogy milyen fülhallgatót használ a lejátszóhoz. Ez így is van, de nem szabad elfelejteni, hogy a távirányító a fülhallgató része. Ha lecseréljük, elveszítjük ezt a lehetőséget. Kedves lett volna az F35 készítőitől, hogyha úgy tervezik ezt a rendszert, mint ahogy a Nomad II-t. A Nomad II lehetőséget biztosít arra, hogy a felhasználó a távirányítóhoz kapcsolhassa az új fülhallgatót.

A másik probléma, ami egyelőre nem okoz sok fejtörést, hogy az F35 nem játszik le más formátumokat, kizárólag MP3-at. Ez azonban ma még nem jelent nagy gondot.

Specifikáció:
32/64MB beépített memória + bővítő
Méret: 57.5 x 83.6 x 17.2mm
Megjelenítő: Grafikus LCD
Súly: 74g elemek nélkül
Elemek: 1.5v (1 AA battery)
Max. kimeneti teljesítmény: 5.0mW
Átvihető frekvencia: 20Hz ~ 20KHz
Torzítás: <0.1%
Interfész: USB

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dorka01 #23
    Sziasztok, az mp4 és mp3 formátum közötti különbségre lennék kíváncsi?!?!
  • debizsanol #22
  • debizsanol #21
    Sziasztok!
    Keresek egy Drivert egy MP3-mas lejátszóhoz, de sajna nem tudom a gyártót, és így nehéz megtalálni. :( Esetleg ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném Neki!
    a lejátszó verzió száma a következő:
    MP-F1000(1Gb)
    Előre is köszi!