daweed

Microsoft helyett Liberate

Európa legnagyobb kábelTV szolgáltatója, a UPC bejeletette, hogy a Liberate Technologies szoftverjét fogja alkalmazni, a digitális interaktív TV adásokhoz a bécsi rendszerben.

A Microsoft, aki 8 százaléknyi részvényt birtokol a UPC-ben, nem tudta elérni, hogy ők legyenek a nyertesek, mert nem tudták időben leszállítani az amszterdami bevezetéshez szükséges programokat, ami most szeptemberben indul.

Augusztus elején a Microsoft még azt állította, hogy képesek lesznek leszállítani a szükséges programokat. Még mielőtt beindul a digitális TV hálózat Amszterdamban.

A UPC állítása szerint, folytatják a rendszer bevezetését, egyenlőre még csak az egyszerűsített funkciókkal. A fejlesztések előrehaladtával majd bővítik és javítják a rendszert a jövő év elején.

Eközben a továbbra is tesztelik a kaliforniai Liberate szoftvercsomagját, ami email, web, video on demand és e-commerce képességekkel rendelkezik.

"Még az év elején kezdtük együttműködésünket a UPC-vel" - mondja Stewart Collingwood a Liberate európai főnöke. Az üzlet azonban csak mostanában született meg.

Az időzítés azt mutatja, hogy a UPC aktívan keresi az alternatívákat a Microsoft ellenében, hiszen nagyon rosszul érintette őket a késlekedés. A UPC meglehetősen "haragszik" a redmondi csapatra.

A bécsi hálózatnak 480,000 felhasználója van. A UPC-t 51 százalékban a UnitedGlobalCom birtokolja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!