MTI

Növelte árbevételét a LogMeIn

A LogMeIn 257 millió amerikai dollár amerikai számviteli szabványok szerinti (GAAP) árbevétellel zárta a második negyedévet, ami csaknem háromszoros növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest - közölte az informatikai cég.

A felhőalapú csatlakoztatott szolgáltatásokkal foglalkozó vállalat nem GAAP szerinti árbevétele 267 millió dollár volt a közlemény szerint. GAAP-szerinti nettó árbevétele 14,8 millió dollár (bővített részvényenként 0,28 dollár), a nem GAAP szerinti nettó eredmény 54,4 millió dollár volt (bővített részvényenként 1,01 dollár). Az EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) elérte a 58,6 millió dollárt (a GAAP szerinti árbevétel 22,8 százaléka), a korrigált EBITDA pedig a 94,4 millió dollárt (a nem GAAP szerinti árbevétel 35,4 százaléka. Az üzemi cash flow összege 86,9 millió dollár (a nem GAAP szerinti árbevétel 33 százaléka), az üzemi cash flow korrigált összege pedig 98,9 millió dollár volt (a nem GAAP szerinti árbevétel 37 százaléka) - írták.

Az elhatárolt bevételek teljes összege meghaladta a 310 millió dollárt, a negyedévet 285,5 millió dollár készpénzzel, készpénz-helyettesítő eszközökkel és rövid távú befektetésekkel zárták. A cég vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy az adatok meghaladták az előirányzatok felső határértékét - áll a közleményben. A vállalat korábban jelezte, hogy a második negyedévben 254-256 millió dollár közötti, egész évre pedig 970-980 millió dolláros árbevételre számít.

A világszerte 14 irodával rendelkező LogMeIn-t magyar szakember alapította 1998-ban Budapesten, központja azonban már Bostonban van. A távelérési, távfelügyeleti és távtámogatási megoldásokkal foglalkozó IT nagyvállalat olyan partnereket szolgál ki a globális piacon, mint a HP, Microsoft, Walmart, GE, vagy KFC. Magyarországon a főváros mellett Szegeden tart fenn telephelyet, ahol 350, döntő többségében informatikus munkavállalókat foglalkoztat. Világszerte több mint háromezernél is több ember dolgozik a vállalatnál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AgentKis #1
    És majd amikor a "Csapatnéző" is fizetős lesz, onnantól még fog ez növekeni! Hajjrá magyaroook!