Gyurkity Péter

Nem nőnek már tovább a Samsung telefonok kijelzői

A Samsung nem változat a kijelzők méretén, a következő generáció változatlan méretben jön, miközben a Note 7 újrahasznosul.

Dél-koreai források szivárogtatták ki a hírt, miszerint a Samsung jövőre is megtartaná az idei páros fizikai formátumát, vagyis a kijelzők méretén 2018 során nem változtatnának. A hajlított kivitel szintén megmarad, így forradalmi változásokra – legalábbis az érintőképernyő tekintetében – nem számíthatunk. Mivel az információ közvetett módon a Samsung Display berkein belülről származik, ezt többnyire megbízhatónak kell tekintenünk. Eszerint a Galaxy S9 kijelzője 5,77 hüvelykes lesz, míg a Galaxy S9+ esetében maradna a 6,22 hüvelykes kivitel.

Az előlapi kijelző – a panel alatt és felett – meglehetősen vékony lesz, míg a két szélen ismét hajlított formát kapnánk, bár az S9 esetében jó eséllyel ismét megpróbálkoznak majd az érintőképernyőbe integrált ujjlenyomat-olvasó alkalmazásával, amire az S8 esetében nem volt elegendő idő. Ami a többi várható újdonságot illeti, a Samsung itt minden bizonnyal mélyen hallgat majd ezekről, így marad némi meglepetés az elkövetkező időszakra. Felmerült továbbá, hogy a Galaxy Note 9 esetében egy 6,32 hüvelykes panelt építenének be, így valószínűnek tűnik, hogy a most ősszel esedékes Note 8 is egy ilyen példányra támaszkodik majd.

Ami a koreai piacon nemrég ismét piacra dobott Galaxy Note 7 sorsát illeti, itt a visszahívott példányokat a most megjelent beszámoló szerint újrahasznosítják. A „Fan Edition” néven megjelent okostelefonok a kudarcot vallott típus eredetileg fel nem használt alkatrészeire épülnek, míg a felhasználóktól visszaszerzett készülékeket szétbontják, hogy egyes komponenseket (így például a kameramodulokat, a chipeket, illetve a kijelzőket) egyéb készülékekbe építsék be, ezzel együtt pedig összesen 157 tonna ritka fémet szeretnének visszaszerezni az erre nem alkalmas alkatrészekből. Augusztus végén jön a Galaxy Note 8, amely az előd kudarcát hivatott feledtetni.


A Samsung azt is bejelentette, hogy az Amerikai Egyesült Államokban elindult a Bixby Voice, azaz a Siri másolatának szánt asszisztens angol verziója. Több hetes csúszás után tölthető le a Galaxy App Store kínálatából a frissítés, amelynek köszönhetően a program elfogadja és végre is hajtja az angol nyelvű beszédparancsokat. A mesterséges intelligenciára, valamint a gépi tanulásra épülő digitális asszisztenst a dél-koreai gyártó március végén mutatta be. A program korábban nem fogadott el beszédparancsokat és június elején kiderült, hogy a Bixby amerikai verziója leghamarabb június végén kínálhatja majd a felhasználóknak az összes funkciót.

A ZDNet hírportállal a társaság azt közölte, hogy az előzetes verzióra több mint 100 000 ember regisztrálta magát, gyakorlatilag ők végezték el a béta tesztet. Több mint 4 millió beszédparancsot adtak ki, amelyekből a gyártó a funkció továbbfejlesztéséhez szükséges adatokat ki tudta nyerni. A most megjelentetett frissítést az USA-ban élő Galaxy S8 és S8+ készüléktulajdonosok azonnal letölthetik, s annak feltelepítése után a digitális asszisztens összes funkciója elérhetővé válik a számukra a dedikált Bixby-gombon keresztül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Whysper #3
    de msot akkor,hogy lesz az a iphone samsung kard és shield?
    Utoljára szerkesztette: Whysper, 2017.07.27. 13:28:14
  • Super Mario #2
    Megmondom őszintén, csodálkozom, hogy a lekerekített kijelző ismét divat lett. Emlékszem, a '90-es évek közepén a régi képcsöves TV-knél az lett a trendi, hogy sarkított lett a képernyő, most meg visszatérünk a lekerekített kijelzőkhöz.
  • CairoJack #1
    Végre valami jó hír. Ha még az Edge kijelzőt is elhagynák, király lenne. Mondom ezt S7E tulajként.