Berta Sándor

Testszagjelzőt fejlesztett ki a Konica Minolta

A gyártó egy teljesen új területen jelent meg, az elsősorban a japán piacra szánt eszköz jelzi, ha valaki nagyon büdös.

A Konica Minolta által megalkotott Kunkun Body nevű eszköz Bluetooth-kapcsolaton keresztül kapcsolódik az okostelefonhoz és képes jelezni, ha valakinek nagyon erős a testszaga, egyúttal felhívja a figyelmet arra is, hogy ha ideje lenne zuhanyozni vagy dezodort használni. A japánoknak külön szavuk van arra, ha valaki a kellemetlen szagával zaklatja a munkatársait: sumehara. Nos, a Kunkun Body alkalmas arra, hogy megelőzze ezeket a kellemetlen helyzeteket. A megoldás egyszerűen tesztelhető, elegendő csak a fejhez, az egyik fül mögé, a hónalj alá vagy a lábakhoz tartani és máris aktiválódik.


A japánok igyekeznek mindig nagyon tisztelettudóan viselkedni egymással, és nem szívesen sértenek meg más embereket. A kellemetlen testszag az egyik első számú taszító tényező, azonban a munkahelyi beszélgetésekben ez általában tabutéma. Ugyan az ázsiaiak jóval kevésbé izzadnak, mint az európaiak, azonban mivel nem ritka, hogy naponta 12 vagy több órát töltenek a munkahelyeken, így természetes, hogy - főleg ha némi fizikai munkát is végeznek - estére már közel sem semleges a testszaguk. Tavaly a japán sajtó egy olyan szemináriumról számolt be, amelyben az irodai dolgozókat a testszag okairól és lehetséges ellenlépésekről tájékoztatták.

A Konica Minoltának meggyőződése, hogy ezeknek az eszközöknek lehet jövőjük és piacuk. A Kunkun Body értékesítését egy közösségi finanszírozású kampány keretében kezdte el a gyártó, az ára 30 000 jen, átszámítva 265 dollár. A termék egyelőre csak Japánban lesz megvásárolható, a kiszállítása még az idén megkezdődik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Tetsuo #4
  Vennétek neki egy ilyen készüléket vagy mi? :-D
 • Tetsuo #3
  Nekem az erős dezodorillat is kellemetlen.
 • syn7h37ic #2
  Ez a cucc kiakadna néhány helyen, az tuti.
 • M2 #1
  Az egyik legjobb fejlesztés! Pártolom.

  Például mikor egyik srác nagyon büszke volt magára, hogy ő biciklivel jár be dolgozni...