Gyurkity Péter

Jövőre vált OLED-re az Apple

Az idei fejlesztés után jövőre lesz teljes a váltás, ehhez azonban beszállítókra lesz szükség.

Az Apple kapcsán már a tavasz elején felmerült, hogy egyszerre három különböző iPhone lát majd napvilágot az ősz folyamán, ebből pedig a tizedik évfordulóra szánt változat OLED-panelt kapna, míg a másik kettő esetében maradnának a megszokott LCD-technológiánál. A friss hírek ezt megerősítik, a teljes váltást pedig 2019 helyett jövőre vetítik előre.

Japán források számoltak be most arról, hogy az Apple már 2018 során végrehajtaná a fontos váltást, vagyis az iPhone 8 után a jövő évben megjelenő összes új fejlesztés OLED-érintőképernyőre épülne. Garanciát még nem tudnak vállalni erre, a jelek szerint azonban a cég komolyan dolgozik a határidő előrehozásán, ami egyben gondot is jelent számukra, hiszen ehhez mindenképpen szükség lesz a megfelelő mennyiségű utánpótlásra. Felmerül itt, hogy a Samsung mellett az LG biztosítaná a kívánt mennyiséget, amit alátámasztani látszik egy másik hír, miszerint jelentős befektetést hajtanak végre az LG Display cégben, a kép tehát összeállni látszik.

Egy tajvani tanácsadói cég véleménye szerint idén 90 millió új készüléket szállítanak majd le, ennek nagyjából fele már az OLED-családba tartozna – itt nyilván az iPhone 8-ról van szó. Ezt kellene alaposan felfuttatni jövőre, hogy immár a soron következő generáció minden tagja ugyanezen technológiára épüljön, és bár a Samsung kapcsán már napvilágot látott a hír, miszerint saját kapacitásukat megdupláznák, az Apple jól látható módon igyekszik elkerülni azt, hogy kizárólag a dél-koreai rivális gyártósoraira támaszkodjanak – arról pedig nincs hír, hogy miként alakulna a kapcsolat a Sharp és a JDI vezetésével, akik eddig az LCD-paneleket biztosították számukra.

Fennáll a lehetősége egy 2 évre szóló szerződés aláírásának a Samsunggal, amely 9 milliárd dollárra rúgna, ezt azonban egyelőre nem tudják megerősíteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #12
    Én kérek elnézést! :-)
  • Sir Cryalot #11
    Szerintem kevésbé undokak a népek , mint amilyen az apple a te irományod szerint is. Ja és csak szeretnél Te a szemükben user lenni consumer helyett.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2017.07.20. 13:58:09
  • asgh #10
    Félreérted az egészet: ha valami új az iPhone-ban, az felesleges parasztvakítás, amivel lehúzzák a sok birka usert, ha a szokásos, akkor kőkorszaki, hitvány, amivel lehúzzák a sok birka usert. :)
  • Sir Cryalot #9
    https://www.extremetech.com/computing/148266-apple-ceo-blasts-oleds-as-inferior-tech-independent-research-shows-he-has-a-point

    ...várható volt...
  • Sir Cryalot #8
    LCD-nél nem csak a panel van hanem optical stack, úgy simán drágább már régóta, de főleg tartósabb.
  • M2 #7
    Jövőre az OLED lesz az olcsóbb, akkor érvelésed szerint az lesz a szar?
    2016-ban meg a 80 forintos eltérés biztos kurva sokat számíthatott.
    Az OLED kijelzőknek eddig sok köze nem volt a színhűséghez, de pár rikító szín kell csak és a paraszt meg is van vakítva! :-)
  • arty #6
    tehát a prémium áras telóban továbbra is kőkorszaki, hitvány kijelző teljesít majd... mondjuk a vásárlóiknak nincsenek igényeik, zabálják, amit kapnak, szal nincs is ezzel gond :)

    egyébként 2016 márciusi hír:
    "Production costs in the first quarter for a 5-inch Full HD smartphone display are $14.30 for an AMOLED panel and $14.60 for an LCD display. In the fourth quarter of 2015, these figures were $17.10 and $15.70, respectively."

    Szart drágábban. Alma.
  • Valentino #5
    Fejtsd ki bovebben mire gondolsz. Kivancsi vagyok.
  • cateran #4
    Bar abban egyetertek a kommentekkel, hogy az iPhoneok mar nem dragabbak a tobbi ceg csucsmodelljeinel, de a tobbi....gondolom a mikulasban is ilyen vehemenciaval hiszel es szentul meg vagy gyozodve, hogy az Avengers megtortent esemenyeken alapszik...
  • Valentino #3
    Igy van, semmivel sem dragabbak mint az Android-os csucskategorias telefonok. Minden evben riogatnak a dragulassal, es vegul mindig maradt az ar ugyanannyi.

    Arrol nem is beszelve hogy az Android operacios rendszert a Google ingyenesen adja, szoval a gyarto cegeknek meg oprendszer fejlesztessel sem kell torodniuk (ami az Apple-nek viszont rengeteg eroforrasba kerul). A magasabb arat egy fantasztikusan jol optimalizalt, klasszisokkal jobban mukodo es stabilabb operacios rendszer (iOS) indokolna is. Tehat valojaban az Android telefon gyartok huzzak le az embert.

    Ja es meg valami, az Android oprendszer azert ingyenes mert az ember a szemelyes adatainak a Google szerverekre valo tovabbitasaval fizet. A Google-nek ez megeri, mert ok egy hirdeto ceg es abbol elnek hogy minnel tobbet tudnak egy felhasznolorol. Mig az Apple nem egy hirdeto ceg, neki nem erdeke hogy eladja kulso cegeknek a szemelyes adataidat.

    Szoval meg ha igaz is lenne hogy az iPhone-ok dragabbak (a csucskategoria tobbi tagjaival osszehasonlitva), erdemes tudni hogy az olcsobb arert egy Android felhasznalo valojaban a szemelyes adatai kiadasaval fizet. Ezt sokan nem veszik figyelembe.
    Utoljára szerkesztette: Valentino, 2017.07.20. 11:05:39