Mortimer

Háromnegyedére csökken a Dreamcast ára

A világ harmadik legnagyobb konzolgyártója 25%-al csökkenti a Dreamcast árát, mielőtt még a Sony bevezetné Amerikában a PlayStation 2-t.

Az amerikai ár a tavalyi bevezetés 200 dollárjáról most 150-re (kb. 44000 Ft) csökken. A Sega 2.1 millió darabot adott el eddig az USA-ban, habár korábban jóval magasabb számban reménykedtek.

A Sega árcsökkentése két hónappal előzi meg a Sony PlayStation 2 konzoljának amerikai bevezetését. Indulóára 300 dollár lesz, ezért a Segának minden reménye megvan az árérzékeny fogyasztók meghódítására. Továbbá a Segának - szemben a Sony-val - nem kell szembenéznie a kezdeti ellátási és szállítási problémákkal.

A Dreamcast eladások azután lassultak le, hogy az elmúlt nyári igények kisebbek voltak a várakozásoknál. Az árcsökkenés a marketingterv része, mint ahogy korábban pénzvisszatérítést adtak a SegaNet felhasználóinak. A 150 dollár visszafizetése továbbra is érvényben van azoknak, akik 18 hónapra előfizetnek a Sega internetes szolgáltatására, melynek havidíja 22 dollár. Rengeteg ember csak a játékokban lévő hirdetések útján értesült erről az akcióról.

Az internetes játékokat 50 órát szabadon lehet használni a SegaNet-en, az év végéig 12 ilyen játék lesz. A feliratkozók Ingyen billentyűzetet is kapnak. A válallat reményei szeirnt a felhasználók száma március 31-ig el fog ja érni a félmillió főt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!