St

Testreszabott Linux a Penguin-től

A Penguin Computing arra válalkozik, hogy személyre szabott Linux disztribúciót készít. Alig egy héttel azután, hogy a nagy ellenfél, a VA bejelentette, hogy a felhasználók kívánalmai szerint kívánja Linux rendszereit árusítani, a Penguin Computing is hasonló lépésre szánta el magát.

A "Raptor" projekt biztosítja, hogy a vásárlók olyan rendszert vihessenek haza, amilyet csak szeretnének. Gareth de Bruyn információtechnológiai vezető szerint, a vevőket megkímélik a felesleges lemezformázástól, újratelepítéstől, időpazarlástól.

A múlt héten a VA leplezte le hasonló rendszerét. A vevők itt 700 Linux csomag közül választhatnak. A megjelölteket a gyár előre feltelepíti. A VA hamarosan kereskedelmi forgalomban kapható csomagokat is kínál majd megvételre, illetve kérésre feltelepítik majd a hagyományos Linux verziókban található összetevőket is.

A Penguin Computing a Linux jelképéről, a pingvin után kapta a nevét. Jelenleg 100 alkalmazottat foglalkoztat. A céget Sam Ockman, régi VA beosztottja alapította.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!