Gyurkity Péter

Jön a Moto C és a Moto C Plus

A cég még olcsóbb megoldásokat dob piacra, szerény hardverrel.

A Motorola eddigi teljesítménye nem váltott ki nagy megelégedést a Lenovo vezetésében, ami leginkább azzal magyarázható, hogy az üzletág még mindig lefelé húzza a vállalat eredményét. Most két olcsó példánnyal dobnák meg a forgalmat, amelyek a területre újonnan belépő vásárlókat célozzák meg.

Erre utal legalábbis a VentureBeat, pontosabban a kiszivárogtatóként jól ismert Evan Blass értesülése, amely szerint egyszerre két okostelefon jelenhet meg a piacon. A Moto C és C Plus ugyan az Android 7.0 Nougat verziót kapja meg már a megjelenés pillanatában, a hardveres oldalon azonban semmi lenyűgözőt nem nyújtanak. Jól mutatja ezt, hogy mindkét változat kereken 5 hüvelykes kijelzőre épül, ehhez pedig a 854 x 480 pixel, illetve a 720p felbontást társul, amely manapság már messze van a csúcskategóriától. A Moto C ehhez 1 GB memóriát, egy négymagos MediaTek chipet, 8 vagy 16 GB-os, kibővíthető belső tárolót, 5 és 2 megapixeles kamerát, valamint egy 2350 mAh-s akkumulátort társít.

A Moto C Plus ehhez képest 1 vagy 2 GB memóriával, 16 GB-os, tovább bővíthető tárolóval, 4G LTE eléréssel, ugyanazon chip 64 bites változatával, egy 8 megapixeles hátoldali kamerával, annak 2 megapixeles előlapi társával, valamint egy kereken 4000 mAh-s akkumulátorral hódítana, így azt elmondhatjuk, hogy itt az üzemidővel nem lesznek nagy gondjaink. Mindkét telefon fekete, fehér, arany és vörös színben pompázó külsővel fut majd be, az ár és a várható megjelenési dátum egyelőre nem ismert.

Érdekesség, hogy a Moto C megjelenik egy kizárólag 3G-t támogató változatban is, ez nyilván a legolcsóbb testvérként fut majd be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!