Berta Sándor

Energia­menedzselési áramkört fejleszt az Apple

Újabb céget küld padlóra, hogy a kaliforniaiak függetlenítik magukat tőle, és ezzel párhuzamosan elcsábítják a legjobb munkatársaikat.

Az Apple függetlenítené magát az egyik beszállítójától. Eddig a Dialog Semiconductor nevű brit-német vállalat látta el az amerikai céget energiamenedzselési integrált áramkörökkel (PMIC), azonban a társaság most maga is szeretne kifejleszteni egy ilyen megoldást mind az iPhone okostelefonjaihoz, mind az iPad táblagépeihez. A PMIC-k célja, hogy meghosszabbítsák a mobil eszközöknél az üzemidőt.

Az első információkat Karsten Iltgen, a Lampe bankház Apple-elemzője hozta nyilvánosságra, aki azt mondta, hogy nagyon erős jeleket látnak arra vonatkozóan, hogy a kaliforniai gyártó a jelenleg a Dialog által szállított alkatrészeket 2019-től a saját megoldásaival akarja kiváltani. A szakember ágazati forrásokra hivatkozott, amelyek szerint az Apple Kaliforniában és Münchenben energiamenedzselési fejlesztőközpontokat akar kiépíteni. A társaság jelenleg 80 mérnököt foglalkoztat azért, hogy kifejlessze a saját áramkörét.

A hír kapcsán a Dialog Semiconductor menedzsmentje érthetően csalódott volt és tartott az esetleges megrendelés-kiesésektől. Jelenleg ugyanis az Apple a Dialog Semiconductor legnagyobb ügyfele és a bevételei több mint 70 százaléka az amerikai cégtől függ. A Reuters - az üggyel kapcsolatban lévő forrásnak köszönhetően - tudni vélte, hogy az Apple már sikerrel is járt a szakemberek toborzásában és Münchenbe csábított számos fontos Dialog-mérnököt - azaz pont ugyanazt a stratégiát követik, mint a PowerVR chipeknél az Imagination Technologies-val.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Sir Cryalot #3
  husky mn USA: hʌ'skiː· UK: hʌskiː. 0 · csupa hüvely. száraz. átv. nem fizető.
  "egyszer én is apple beszállító voltam "
 • Sir Cryalot #2
  Nem ezek inkább olyanok mitn a mass effectben a reaperek hogy husk-okat hagynak maguk után :D ,

  de előtte még belédszugerálja hogy szektásodni jó :D
 • ostoros #1
  A mamut terjeszkedik, és mindent felzabál maga körül.