MTI

Mobiltelefont rendeltek az interneten, sót küldtek nekik

Kétszáz embert károsított meg összesen 15 millió forinttal négy ember úgy, hogy az interneten rendelt műszaki cikkek helyett sót és ásványvizet küldött nekik; vádat emeltek ellenük - közölte Ceglédi Járási Ügyészség főügyésze.

Szabó Ferenc közleménye szerint a bűnügy egyik vádlottja, egy piskói férfi 2013 augusztusa és 2015 márciusa között különböző internetes hirdetési portálokon mobiltelefont, laptopot, tévékészüléket kínált eladásra. A hirdetésekre az ország különböző pontjairól 202 vevő jelentkezett. A vádlott azt kérte tőlük, hogy a termék árát a saját vagy ismerősei bankszámlájára előre utalják át. A férfi ismerősei, a bűnügy további vádlottjai - egy férfi és két nő - jutalékot kaptak a bankszámlájukra utalt pénz után.

A vevők egyenként 15 és 200 ezer forint közötti összeget utaltak át, a vádlottak összesen 15 millió forintot szereztek így. Több vevő semmilyen küldeményt nem kapott, akikhez pedig csomag érkezett, abban sót, ásványvizet, tisztítószert, silány állagú könyveket találtak. Hiába akartak reklamálni, a vádlottak az átutalásokat követően a sértettek számára elérhetetlenné váltak. Az ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével és csalás vétségével vádolja a vádlottakat, börtönbüntetésre és vagyonelkobzásra tett indítványt velük szemben. A vádlottak bankszámláit zár alá vették.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dzsagon #4
    aki hüje megérdemli
  • HyBrIDNyLA #3
    Nagyon sajnálom a vevőket. Alapvetően a jóindulatra játszottak ezek a csalók és bejött nekik. Nem minden vásároló minden hájjal megkent rutinos róka, ezért nem lehet követ dobni senkire.
    Amúgy igen, zár alá a vagyon, kényszerértékesítés a csalók ingatlanjaira, ingóságaikra, aztán kárpótlás + elzárás. A precedens értékű szankciónálás egyben prevenció is.
  • kvp #2
    Valoszinuleg par nap (a posta atfutasi ideje) alatt tortent az egesz, tehat amire az elso gyanut fogott, addigra megvolt a 200. eladas is. Egyebkent alapszabaly, hogy Magyarorszagon maganszemelytol elore utalassal nem veszunk semmit.

    Szemelyes talalkozo vedett publikus helyen (pl. plazaban) es csak a termek megvizsgalasa utan fizetni. Aki ebbe nem megy bele az vagy alapbol csalo vagy minimum gyanus.
  • Arnika19 #1
    Hiába akartak reklamálni, a vádlottak az átutalásokat követően a sértettek számára elérhetetlenné váltak.
    Rendőrségi feljelentés és a bank már adja is az adatokat. Nem kellett volna az első 199-nek megvárni a 200.-ik feljelentését. Ki az a marha aki kifizet 200000 Ft-ot és ha nem kapja meg, nem azt kap amit kifizetett azután nem fordul a rendőrséghez?