Gyurkity Péter

Itt a Moto G5 és G5 Plus

A Lenovo sem maradt adós új megoldásaival, az MWC alatt ezeket is megismerhettük.

A Barcelonában zajló MWC nulladik napján számos különböző okostelefont mutattak be a különböző gyártók. A Lenovo esetében szintén olvashattunk előzetes pletykákat, most azonban mindkét új típusról lerántották a leplet, így nem sok kérdés maradt.

A Moto G5 és G5 Plus a külsőt illetően némileg elütnek az elődöktől, ezúttal ugyanis az alumínium külsőt helyezték előtérbe, ezzel némileg az újabb Moto Z változatokra hajazva. A G5 egy kereken 5 hüvelykes kijelzőt kapott, a G5 Plus ehhez képest egy 5,2 hüvelykes panelt vonultat fel, míg a felbontás mindkét esetben az 1080p. Processzorként a Snapdragon 430 és 625 jelenik itt meg, előbbi az új Nokiákban, utóbbi pedig a Moto Z Play típusban bukkant fel, míg az előlapi kamerát a G5-nél egy 13 megapixeles f/2.0 (fázisérzékelő autófókusszal), a G5 Plus típusnál pedig egy 12 megapixeles f/1.7 (dual-focus pixel) kamera egészíti ki.


A tároló mérete 16 vagy 32, illetve 32 vagy 64 GB, ez mindkét esetben kibővíthető. A memória 2 vagy 4 GB, a dual-SIM opció pedig szintén mindkét telefonnál elérhető. A G5 egy 2800 mAh-s cserélhető, a G5 Plus pedig egy 3000 mAh-s, nem cserélhető akkumulátort kapott (a TurboCharge gyorsfeltöltéssel), míg szoftverként mindkét telefonon az Android 7.0 Nougat teljesít szolgálatot, néhány Moto-alkalmazással. A Google saját asszisztense szintén elérhető lesz itt, ujjlenyomat-olvasóval és mobilfizetési funkcióval (legalábbis az USA-n kívül). A megjelenés márciusban esedékes, méghozzá két eltérő színben (arany és szürke).

A hivatalos ár 199 eurótól és 229 dollártól indul (egyedül a G5 Plus jelenik meg az Egyesült Államokban), a cég a kedvező ár révén sikert vár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!