Gyurkity Péter

Lecserélte androidos telefonját Trump

Elnökként ugyanis egy jóval biztonságosabb, egyedire szabott készülékkel kell beérnie.

Múlt hét pénteken szinte minden az új amerikai elnök beiktatásáról szólt, azonban az utóbbi napokban egyéb részletekre is kitértek a különböző hírügynökségi beszámolók. Megemlítették például, hogy Trump kénytelen-kelletlen lecserélte eddig használt okostelefonját, hogy ezzel is megelőzzék a biztonsági problémákat. (Hogy ténylegesen használja-e az újat, az még kérdéses.)

A „szabad világ” újonnan hivatalba lépett vezetője eddig is meglehetősen aktív volt, legalábbis ami a Twittert illeti, hiszen itt naponta több bejegyzést is közzétett, amelyek olykor jelentős hatást gyakoroltak – nemcsak magánszemélyekre, de hatalmas konglomerátumok részvényeinek árfolyamára is. Bár saját állítása szerint Trump nem szeret Twitterezni, a másfél éves kampány alatt végig szókimondó stílusával szórakoztatta (vagy botránkoztatta meg) a sajtót, az elemzőket, illetve a közönséget, az azonban egyelőre kérdéses, hogy ezt elnökként is folytatja-e. Azt szintén nem tudjuk, hogy pontosan milyen típusú készüléket használt, mint ahogy az új példányról sem jelentek meg részletek.

Egyesek szerint ez egy iPhone, a New York Times azonban inkább arra tippel, hogy az Obama által is használt egyedi Galaxy S4-hez hasonló megoldásról lehet szó. Ez utóbbi még telefonnak sem igazán nevezhető, hiszen az elnök biztonságára ügyelő Secret Service, valamint a Fehér Ház kommunikációjáért felelős DISA (Defense Information Systems Agency) által jóváhagyott készülék sem hívásokat kezdeményezni, sem pedig üzeneteket vagy képeket küldeni nem tudott, emellett pedig az androidos appok katalógusának is csak egy nagyon szűk szeletét engedte feltelepíteni. Nagy előnye volt viszont, hogy hozzáfért a katonai SIPRNet-hálózathoz, ami nyilván Trump esetében is így lesz.

A közösségi hálózatokhoz való hozzáféréshez természetesen egy másik, hagyományos készüléket vehet majd igénybe az új elnök, aki egyébként egy közeli barátjának rögtön nemtetszését fejezte ki a kényszerű csere kapcsán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)