SG.hu

Spotify-jal erősíti zeneszolgáltatását a Telenor

A már havi 290 forinttól elérhető, havi 990 forintért pedig korlátlan zenehallgatásra használható mobiladat-csomagokkal mostantól már a Spotify zenei adatbázisa is elérhető. A kifejezetten online zenehallgatásra szánt MyMusic tematikus adatcsomagokkal népszerű zenei streamingszolgáltatások tartalmát és hazai online rádiók adását hallgathatják úgy a cég ügyfelei, hogy adatforgalmuk miatt nem kell aggódniuk.

A digitális zenefogyasztás térhódítását jól jelzi, hogy 2015 óta a globális zeneipari bevételek fő bevételi forrását már a digitális platformok jelentik, a bevételek 45%-át adva – és 2016-ban várhatóan meghaladva az 50%-ot –, megelőzve a fizikai eladásokat (39%). A növekedés legfőbb motorja a streaming: a digitális bevételek közel fele (43%) már ebből származik. A Deezer, Spotify, Apple Music és Tidal zenei címlistája folyamatosan bővül; egyre több hazai előadó, akár kisebb zenekarok albumai is megtalálhatóak a katalógusokban. Hogy a zenerajongók a wifi-hálózatoktól távol, bárhol és bármikor hozzáférhessenek mobilinterneten kedvenc zenéikhez, a Telenor megalkotta a MyMusic tematikus zenei adatcsomagokat.

Az online zenehallgatáshoz belföldi adatkeretet biztosító csomagok előnye, hogy az ügyfelek több népszerű streamingszolgáltatás (Deezer, Spotify, Apple Music és Tidal) hallgatásához is használhatják őket, és mivel nincs szükség a zeneszámok letöltésére, azok nem foglalnak sok helyet a telefon tárhelyén. Emellett a belföldi mobil adatköltségek miatt sem kell aggódniuk.

A Telenor és a Spotify megállapodása értelmében, a felhasználói igényeknek megfelelően, mostantól a világszerte több mint 100 milliós aktív felhasználói táborral és 40 millió előfizetővel rendelkező, Magyarországon is rendkívül népszerű zeneszolgáltatás is elérhetővé vált mobilinterneten a Telenor MyMusic adatcsomagokkal. A Spotify Prémium szolgáltatásával több, mint 30 millió zeneszám érhető el reklámok nélkül; a felhasználók összeállíthatják és megoszthatják saját lejátszási listájukat, valamint személyre szabott műsorlistákat, toplistákat hallgathatnak.

A MyMusic zenei adatcsomagokat a Telenor minden havidíjas és kártyás ügyfele megrendelheti, aki rendelkezik aktív mobilinternetes adatcsomaggal. A különböző zenehallgatási szokásokra szabott lehetőségek közül a csupán 290 forintos havidíjú MyMusic Start adatcsomag – amely ingyenesen része a számlás Telenor Blue tarifáknak – 500 megabájtos dedikált adatforgalmat tartalmaz. Ez normál hangminőség mellett nagyjából tizenöt órányi belföldi mobilnetes zenehallgatásra elegendő. A 990 forintos havidíjért rendelhető MyMusic Nonstop csomaggal pedig korlátlanul lehet belföldön hallgatni a támogatott zeneszolgáltatásokat és internetes rádiókat.

A MyMusicban elérhető magyar online rádiók köre folyamatosan bővül a felhasználói visszajelzések alapján. A közszolgálati adók mellett többek között a Class FM online adása, továbbá a zenei arculatával és műsoraival a 15-40 éves korosztályra fókuszáló Rádió 1 is hallgatható már. Azok, akik alkalmazások telepítése nélkül szeretnének okostelefonon vagy táblagépen hozzáférni a tematikus zenei albumokhoz, lejátszási listákhoz és rádiók műsoraihoz, a mymusic.telenor.hu címen elérhető MyMusic webalkalmazással tehetik ezt meg. A Spotify-t választók most a zeneszolgáltató 2017. január 1-ig tartó globális promóciójának keretében a Spotify Prémium szolgáltatást 3 hónapra már mindössze 0,99 eurós díjért vehetik igénybe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!