MTI

Internetnek és laptopnak örülhet több ezer nyíregyházi

Digitális mintaórával ünnepelték, hogy lezárult a Digitális Jólét Program nyíregyházi alprogramja.

A Digitális Jólét Program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos, Deutsch Tamás a záró sajtótájékoztatón elmondta, el kell érni, hogy a hálózati fejlettséget, a köznevelési-szakképzési-felnőttképzési rendszer, illetve a vállalati szektor digitális-gazdasági átalakulását tekintve Magyarország benne legyen az európai elitben. Kifejtette, hogy a Program keretében indított beruházások "életteli fejlesztések", amelyeket például a nyíregyházi térségben diákok, tanárok, vállalkozók és önkormányzati alkalmazottak egyaránt tudnak használni.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója elmondta, a társaság a Digitális Nyíregyháza Alprogram keretében indított, több mint félmilliárd forint értékű hálózatfejlesztési programjában 8300 térségi háztartásban tette elérhetővé a szélessávú internetet, tavaly decembertől pedig az országban elsőként vált elérhetővé a 300 Mbps sebességű 4G+ mobilinternet-szolgáltatás. Átadták a jelzőrendszeres házi segítségnyújtó, városkártya- és kamerarendszert, gerinchálózatot fektettek le a kórházban, valamint elindították a digitális készségfejlesztési programot - tette hozzá. A vezérigazgató megjegyezte, 2017-től digitális mintaiskola-fejlesztés indul a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnáziumban, országosan pedig 44 járásban nyert el uniós forrást hálózatfejlesztésre a társaság.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza Fidesz-KDNP-s polgármestere közölte, a Digitális Nyíregyháza Alprogram keretében 1550 laptopot és 480 tabletet osztottak ki a járásban lakóknak, emellett tizenhárom hátrányos helyzetű gyerekeket oktató iskola számára 830 notebookot vásároltak. A sajtótájékoztatót megelőzően digitális mintaórát tartottak az esemény helyszínéül szolgáló Móra Ferenc Általános Iskolában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!