St

Nincs több erőszak Indianapolis államban

Indianapois államban hamarosan tilos lesz 18 éven aluliaknak olyan pénzbedobós (nyilvános) játékautomatával játszani, amelyben az embereket meggyilkolják, lefejezik, megcsonkítják, kibelezik, egyszóval brutalizálják.

A nemrég aláírt törvény értelmében az erőszakos, vagy durva szexuális témájú játék automaták közelében egy feltűnő figyelmeztető feliratot kell elhelyezni, valamint a játékautomatákat el is kell különíteni, mégpedig úgy, hogy legalább 3 méter távolság legyen a tiltott és a nem erőszakos témájú játékok között. További szigorítás, hogy a diszkriminált gépeket egy függönnyel, vagy más nem átlátszó anyaggal úgy kell leválasztani a teremben, hogy a kiskorúak ne láthassák.

"Szükséges az új törvény, mert ez az első lépés, hogy megakadályozzuk az erőszak kultúrájának betörését" - nyilatkozták a helyi tisztségviselők.

A törvény szeptember elsejével lép hatályba. Az üzleteknek komoly kockázatot jelent áthágni, mivel a hatóságok akár be is zárhatják, ha egy éven belül kettőnél több szabálytalanságot tapasztalnak.

A hírre az USA-ban működő Nemzeti Videojáték Szövetség azonnal nyilatkozatot adott ki, hogy alkotmánybírósághoz fordulnak annak érdekében, hogy a felsőbb szervezet állapítsa meg a videojáték törvény alkotmányba ütközését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!