Berta Sándor

Már elérhető a YouTube közösségi verziója

Beigazolódott a korábbi sajtóértesülés. Egyelőre az új platform béta változata hozzáférhető.

Augusztus végén írtunk arról, hogy a YouTube hamarosan közösségi funkciókkal bővülhet ki és a változásokat akár már ősztől bevezethetik. Így lehetővé válhat, hogy bárki a csatornáján digitális fotókat, hivatkozásokat, szöveges bejegyzéseket, kérdőíveket vagy akár további videókat osszon meg másokkal. Az ajánlat a mobiltelefonos és az asztali számítógépes hozzáférésekre egyaránt optimalizálva lesz.

Most Kiley McEvoy termékmenedzser blogbejegyzéséből kiderült, hogy az új szolgáltatás már elérhető, de egyelőre csak béta verzióban. A neve nem a korábban kiszivárgott Backstage lett, hanem Youtube Community. A videókészítők és a YouTube-csatornák üzemeltetői kapcsolatba léphetnek a rajongóikkal és szövegeket, képeket, akár animált GIF-eket vagy exkluzív kiegészítő felvételeket is megoszthatnak velük. A platform fejlesztésében néhány befolyásos csatornaüzemeltető is szerepet vállalt.

Az ajánlat egyelőre csak korlátozottan érhető el, azt a következő hónapokban terjeszthetik ki, de ezzel kapcsolatban konkrét időpont még nem ismert. Azt sem lehet tudni, hogy hányan vesznek részt a tesztekben, de az mindenesetre már most látható, hogy az új funkciókat - például a bejegyzéseket - nagyon jól fogadta a közösség, némelyikre több tízezer válasz is érkezett. Úgy tűnik tehát, hogy az elképzelés bevált és a YouTube vezetői jól éreztek rá, hogy milyen irányba kellene változtatni a platformon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!