MTI

Rekordbevételt ért el a SAP szoftverfejlesztő tavaly Magyarországon

Rekordbevételt ért el a SAP szoftverfejlesztő tavaly Magyarországon, árbevétele 22 százalékkal 23,7 milliárd forintra nőtt - mondta Ablonczy Balázs, a SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a cég háromnapos SAP Forum Hungary 2016 konferencián tartott sajtóbeszélgetésén hétfőn Siófokon.

Sikeres évet zártak, és idén az első kilenc hónap adatai alapján időarányosan a növekedési tervek felett teljesít a cég. A tavalyi teljesítménnyel a szoftverkonszern magyarországi leányvállalata a régió legsikeresebbje lett ismét. Az új szoftverek értékesítése jelentette a növekedés húzóerejét, több mint 40 százalékot. Az üzleti szoftverpiacon piaci részesedését a 2008-as 32 százalékról 50 százalék közelébe emelte a cég, amit szintén jelentős bővülésnek nevezett. A magyar vállalati körből tavaly 100 új ügyfelet szereztek, így mára közel 1500 magyar cég használja a cég üzleti szoftver-megoldásait.

Az exportbevételek a teljes bevétel 45 százalékát teszi ki, a magyar piacról származik a fennmaradó 55 százalék - ismertette. Ablonczy Balázs kitér arra is, hogy az állami megrendelések száma bővült tavaly, az államigazgatásból származó bevételek aránya az állami nagyvállalatokkal együtt az árbevételen belül az új bevételek 30 százalékát teszik ki. A megvalósult projektek közül kiemelte: az állami egészségügyi szolgáltató központban zárult informatikai fejlesztés mellett uniós forrásokból a MÁV-nál és a Magyar Közútnál vezettek be új integrált rendszereket. A közlekedés, a közszolgáltatások területén az utasforgalmi információk kezelésében vagy jegyrendszerek területén, járatoptimalizálásban lát további fejlesztési lehetőséget, ahol a valós idejű adatok feldolgozásának nagy jelentősége van.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel is dolgoztak közös projekten - jelezte. Az üzemi eredmény csökkenése a Graphisoft Parkban tavaly elkezdődött új irodaház beruházásból adódik, az 5500 négyzetméteres épületet várhatóan 2017 márciusban adják majd át. Elmondta, hogy a tavaly Budapesten létrehozott globális hr-szolgáltatóközpont bevételei is nőttek. Az Európában elsőként Magyarországon létrehozott úgynevezett cloud (felhő alapú) támogatóközpont mintegy hatezer nagyvállalat személyügyi adminisztrációját kezeli, a központ 130 fős szervezet lett az elmúlt évben.

A SAP létszáma is jelentősen bővült, a 2009-es 430-ról 2016-ban 830-ra emelkedett a létszám. Idén további létszámbővítést terveznek, mert a németországi anyavállalat jó befektetési központnak tartja az országot - húzta alá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!