MTI

A gyártóvállalatok a termelés nyomon követését várják az IT-től

Az ipari gyártással foglalkozó vállalatok 67 százaléka digitalizációs fejlesztéseket tervez a következő három évben, a fejlesztésektől a megkérdezettek 91 százaléka a termelés folyamatainak jobb nyomon követését, 85 százaléka a tervezés hatékonyságának növelését, 78 százaléka pedig a termelési hibák erőteljes csökkentését várja - derül ki a Siemens Zrt. megbízásából a GKI Digital által mintegy 2000 magyar közép- és nagyvállalat körében készített legfrissebb reprezentatív felmérésből.

A közlemény szerint a kutatás az energiaágazat, az egészségügy, a közlekedés, az ipari gyártás, a szállítás, valamint a közlekedés és ingatlanfejlesztés, illetve az üzemeltetés területén működő cégekre vonatkozik. A felmérésbe bevont vállalatok 61 százaléka már több mint 3 éve folytat digitalizációs fejlesztéseket, korszerűsítéseket. Bár a válaszadók szerint a fejlesztések túlnyomó részben sikeresnek tekinthetők, arra is felhívták a figyelmet, hogy a jövőbeni informatikai fejlesztéseket hátráltathatja például a tulajdonos vagy az anyavállalat ellenállása, illetve a képzett munkaerő hiánya.

Jeránek Tamást, a Siemens Zrt. divízióvezetője szerint a digitalizáció alapvetően változtatja meg az ipari gyártást, ugyanis azok a vállalatok, amelyek sikeresen birkóznak meg a hátráltató tényezőkkel, jelentős versenyelőnyre tesznek szert. A fejlesztések révén gyorsabban és költséghatékonyabban végezhető a gyártás teljes folyamata a tervezéstől a kivitelezésig - tette hozzá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!