Berta Sándor

Leállt a Delta Airlines

Az amerikai légitársaság számítógépközpontja áramszünet miatt került bajba.

Miután egy elhúzódó atlantai áramszünet következtében kiesett a Delta Airlines fő szerverközpontja, a légitársaság kénytelen volt világszerte több ezer járatot leállítani, illetve törölni. Emellett számos repülőgép csak nagy késésekkel tudott elindulni.

A probléma nagyságára és összetettségére jellemző, hogy az egyes repülőtereken lévő tájékoztató táblákról sem lehetett az érintett járatokkal kapcsolatban aktuális információkat leolvasni. Minden érintett utast megkértek arra, hogy a repülőterekre való elindulásuk előtt online vagy jegyfoglalási részlegeknél érdeklődjenek a járatuk helyzetéről és a lehetséges csatlakozási lehetőségekről. Azok az utasok pedig, akiknek a gépei a földre kényszerültek és emiatt komoly késést szenvedtek el, később kérvényezhetik a kiváltott jegyük árának a visszatérítését.

A Delta Airlines egyelőre nem tudta megmondani, hogy a problémát mikorra sikerül elhárítani és hogy mikorra állhat teljesen helyre a légi közlekedés. Az is tisztázatlan, hogy a vészhelyzeti áramellátás miért mondott csődöt és hogy miért nem rendelkezik a társaság egy tartalék számítógépközponttal. A levegőben lévő repülőgépeket egyébként nem érintette a probléma, zavartalanul folytatni tudták útjaikat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!