Berta Sándor

Hamarosan érkezhet az Apple Watch 2

Egy hónapon belül nem csupán az új iPhone-t mutathatja be a kaliforniai konszern.

Az Apple ügyeiben jól értesültnek számító Ming-Chi Kuo, a KGI Securities elemzője a következő hat hónappal kapcsolatos prognózisában azt jelezte, hogy a társaság az Apple Watch új változatát is piacra dobhatja. Az új modell elsősorban a funkciók szempontjából fog változni, míg a dizájnt tekintve szinte megegyezik majd az első verzióval.

Az új készülék egy gyorsabb, a TSMC által készített processzorral, hatékonyabb víz elleni védelemmel, továbbá GPS-modullal érkezhet, így az utóbbinak köszönhetően az okostelefontól függetlenül is képes lesz a pontos helyzetmeghatározásra. Az eszközt emellett fel fogják szerelni egy barométerrel és egy a korábbinál némileg nagyobb kapacitású akkumulátorral. Az utóbbi miatt - az alkalmazott vékonyabb kijelzőtechnológia ellenére - az óra háza vastagabb lesz.

Megjelenik majd egy felújított első generációs Apple Watch kiadás is, amely 2016 második felében debütálhat és megkapja a víz elleni védelmet, de a GPS-t és a barométert nem. Az Apple Watch LTE-modullal felszerelt generációja csak jövőre jelenhet meg, míg a nagyobb dizájnmódosításokkal és az egészségügyi adatok pontosabb mérésével csak leghamarabb 2018-ban lehet számolni. Kuo egyúttal arra is számít, hogy az Apple Watch 2 bemutatójával párhuzamosan sor kerülhet az első generációs modellek árcsökkentésére, ami az idén még jelentős mértékben megdobhatja az eladásokat.

Áprilisban arról írtunk, hogy több funkciót kínálhat majd az Apple Watch 2, gyorsabb processzort kaphat és képes lesz a telefonálásra, valamint a mobil adatkapcsolatok használatára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)