Berta Sándor

Együttműködik a brit kormánnyal az Amazon

A konszern együttműködési megállapodást írt alá a szigetországi kabinettel.

Egyre több jel mutat arra, hogy megvalósulhatnak a közeljövőben azok a tervek, amelyek arról szóltak, hogy Nagy-Britanniában tesztelné csomagszállító drónjait az Amazon. Néhány nappal ezelőtt írtunk arról, hogy az amerikai társaság a Prime Air típusú robotrepülőgépeket próbálná ki a Cambridge-i Egyetem környékén. Az érintetteket egy úgynevezett NOTAM (Notice to Airmen) dokumentum keretében tájékoztatták arról, hogy Cambridge városától délre drónokkal találkozhatnak majd.

A brit kormány és az Amazon aláírta azt a megállapodást, amelynek értelmében megvalósulhatnak a tesztek. Az óriáscég megkapta a brit polgári légügyi hatóság (CAA) engedélyét bizonyos repülések elvégzésére. Többek között kipróbálnák a drónok közvetlen vizuális kapcsolat nélküli vezérlését és az akadályok szenzorok segítségével való felismerését.

A szerződés alapján a vállalat az egész állam területén átfogó teszteket végezhet a csomagszállító robotrepülőgépei kapcsán. A középpontban a vidéki és a városi próbák állnak. Később lehetővé válhat, hogy a járművek bizonyos mechanizmusok segítségével önállóan elkerüljék a felbukkanó akadályokat. Az Amazon tapasztalatokat szerezne azzal kapcsolatban is, hogy milyen az, ha egy személy több, alapvetően automatizált működésű drón felett átveszi az irányítást.

Paul Misener, az Amazon globális innovációs politikáért és kommunikációért felelős alelnöke azt mondta, hogy az Egyesült Királyság vezetőnek számít a dróninnováció támogatásában és ez a bejelentés erősítheti a két fél kapcsolatát. Az Amazon számára elérhető közelségbe került, hogy világszerte megvalósíthassa a 30 percen belüli robotrepülőgépes csomagszállítást. E tevékenység munkahelyeket teremthet ebben a gyorsan növekvő ágazatban. Az Egyesült Királyság utat mutat a technológia számára és ez mind a fogyasztók, mind az ipar, mind pedig a társadalom javát szolgálja - mondta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!