Berta Sándor

Nagy-Britanniában tesztelné csomagszállító drónjait az Amazon

A konszern a szigetországban ugyanakkor csak a Prime Air típusú robotrepülőgépeket próbálná ki.

Az Amazon tesztelési területnek a Cambridge-i Egyetem környékét választotta ki. A döntés nem véletlen, hiszen a területen található a társaság európai drónkutatási részlege is. A Prime Air típusú pilóta nélküli légi járművek első európai tesztjére október 5-től kerülhet sor. Amint arról a TechWeekEurope beszámolt, az érintetteket egy úgynevezett NOTAM (Notice to Airmen) dokumentum keretében tájékoztatták arról, hogy Cambridge városától délre drónokkal találkozhatnak majd.

Az érintett légtér keletre található Worsted Lodge falutól, amely Cambridgeshire területén, Sawston város közelében van. Közelebbi információkat ugyanakkor a NOTAM-jegyzékek kiadásáért felelős illetékesek egyike sem volt hajlandó elárulni. A NOTAM-információk segítségével tájékoztatják Nagy-Britanniában a pilótákat a lehetséges akadályokról és veszélyekről. Jelenleg a robotrepülőgépek a szigetországban legfeljebb 750 láb magasságban és két mérföldes hatósugárban közlekedhetnek, és kizárólag napfelkeltétől napnyugtáig üzemeltethetők.

A TechWeekEurope rámutatott arra is, hogy az Amazon a helyi kutatórészlege számára többek között drónspecialistákat és mérnököket keres. A részleget azután hozták létre, hogy az óriáscég 2012-ben felvásárolta az Evi Technologies nevű startupot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kara kán #1
    Székelyföldön van egy kis cég, tudtommal az ő drónjuk maradt legtovább a levegőben. Világcsúcstartók (110 perc?), de nem hiszem, hogy sokáig meg tudják tartani, rohamos a fejlődés.
    Utoljára szerkesztette: Kara kán, 2016.07.13. 13:31:19