Gyurkity Péter

Nougat néven jön az Android 7.0

A hivatalos név mellett azonban az egyik első frissítésre is ígéretet kaptunk.

A Google már jó ideje találgatásokra adott okot az Android mobil operációs rendszer soron következő verziójának hivatalos nevét illetően, a várakozásnak azonban most vége, az elnevezést ugyanis a múlt héten végre nyilvánosságra hozták. Ezt követte nem sokkal később a HTC ígérete, a gyártó ugyanis szintén alkalmazná az új szoftvert.

Az Android saját Twitter-hírfolyamában megjelent bejegyzés szerint az eddig csak „N” néven ismert új verzió a Nougat hivatalos nevet kapta, vagyis az oly sokszor emlegetett „Nutella” végül mégsem jelenik meg a platform katalógusában. A címben szereplő verziószámot azonban még mindig nem tekinthetjük biztosnak, hiszen előfordulhat, hogy a Google végül a 6.1-es számmal látja el az új változatot, amelynek több előzetesét egyébként már elérhetővé tették a külső fejlesztőknek. Az újítások listája alapján valószínűbb a 7.0-s besorolás, de a hivatalos megerősítésre minden bizonnyal még hónapokat kell majd várnunk.

A HTC eközben szintén nem tétlenkedik, a mostanában oly sokat szenvedő, korábbi lendületét nem találó tajvani gyártó ugyanis gyorsan közölte, hogy a szoftver biztosan felkerül a HTC 10, a One M9, valamint a One A9 típusú okostelefonokra. Előbbi a cég zászlóshajójának tekinthető, így nem jelent nagy meglepetést az új szoftver korai támogatása, az M9 azonban a tavalyi csúcskategóriás változat, az A9 pedig egy olcsóbb, szerényebb hardverrel ellátott példány, így ezek esetében egyáltalán nem mehettünk biztosra.

Az sincs kizárva, hogy a HTC további készülékei is megkapják majd a szoftveres frissítést, erről azonban korai beszélni, hiszen ehhez szükség lesz a forráskódra, valamint a hivatalos megjelenésre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!