MTI

Fogalmuk sincs az angoloknak miért szavaztak a kilépésre

A Google-keresések alapján úgy tűnik, az angolok nem tudják, miért szavaztak a kilépésre az Európai Unióból - derült ki a Google keresési trendeket figyelő csoportjának Twitter-üzenetéből.

A Google's Trends bejegyzése alapján helyi idő szerint éjfél körül, vagyis két órával a népszavazási urnazárás után 250 százalékkal növekedett a "mi történik, ha kilépünk az Európai Unióból?" kérdésre választ keresők száma - írta a The Verge, amely szerint a Google keresési adatai azt mutatják, hogy a tények hiánya nyilvánvalóan nem befolyásolta a szavazókat a döntésben. Az eredmények szerint a választók 52 százaléka szavazott a kilépésre, 48 százalék a bennmaradásra. A népszavazáson mintegy 33 és fél millióan vettek részt. A kilépésre több mint 17,4 millióan, a bennmaradásra 16,1 millióan voksoltak.

A végeredmény hivatalos ismertetése után bejelentette távozási szándékát David Cameron brit miniszterelnök, aki a bennmaradásért kampányolt. A kilépéssel kapcsolatban Philip Hammond külügyminiszter kijelentette: a brit kormány első feladata most a helyzet stabilizálása, később pedig az, hogy a kilépésről szóló tárgyalásokon a lehetséges legjobb feltételeket érje el Nagy-Britannia számára. Hammond szerint elsősorban azt kell elérni, hogy az EU-val fennálló kereskedelmi-gazdasági kapcsolatrendszer minél több eleme érvényben maradjon, beleértve a londoni City szerepének megőrzését az európai pénzügyi szolgáltatási piacon.


"A kilépésre voksoltam, de nem gondoltam volna, hogy számít a szavazatom" - mondja egy átlag választópolgár, aki aggódik, hogy most mi lesz

A népszavazás eredménye egyelőre azonban csak nyugtalanságot okozott, a font a péntek reggeli londoni kereskedésben csaknem 10 százalékos zuhanással 1,35 dollár alá, 31 éve nem mért mélypontra gyengült, és jóval nagyobb mértékben esett, mint az 1992-es fekete szerda után, amikor a rendkívüli befektetői nyomás miatt kikerült az akkori európai átváltási mechanizmusból. Az értéktőzsdék világszerte jelentős mínuszba kerültek.

A kilépésről szóló hírek hatására a skót miniszterelnök, Nicola Sturgeon egyenes utalás tett arra, hogy a tavalyi után Skócia újabb függetlenségi népszavazást tarthat. Skóciában ugyanis a 32 választókörzet mindegyikében a bennmaradás hívei kerültek többségbe. A Sinn Féin, az Észak-Írországot kormányzó koalíció második legnagyobb pártja, a britellenes katolikus mozgalom vezető politikai ereje szintén népszavazást helyezett kilátásba "az ír sziget egyesítéséről", miután Észak-Írországban 56 százalékos többségbe kerültek az EU-tagság hívei.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Nagydög #83
    Az Euro bevezetesrol.
    Felhivnam a figyelmed az alabbi mondatra:
    All Member States of the European Union, except Denmark and the United Kingdom, are required to adopt the euro and join the euro area.

    Tehat nem jut, vagy adjak, vagy ajandekozzak, hanem minden tagorszagnak kotelezo bevezetnie az Eurot Dania es az angolok kivetelevel.
    Utoljára szerkesztette: Nagydög, 2016.06.29. 10:54:38
  • Nagydög #82
    Egy dolgot igerj meg, kerlek! ha valaha is szavazni kell a kilepesrol, nem mesz el. Igazabol jo lenne, ha a valasztasoktol is tavol tartanad magad.

    "Magyarországon is ideje lenne megszavaztatni, mert amikor beléptünk nem erről volt szó, hogy csak egy kiszolgáló gyarmat ország leszünk 6 millió koldussal..."

    Igen. Es? Mit csinaljon az EU ezen a teren? Telepittesen(!) ide high tech cegeket es legyen mostantol minden szobafestobol es mukormosbol fejleszto mernok?
    Esetleg adjon egy kalap penzt, hogy felzarkozhassunk? Oh, wait! Ad. Le is lett belole terkovezve eleg sokminden. Amivel igazan elore lehetne lepni az osszeszerelo uzem statuszbol, az az oktatas. Na azt epitjuk le rohamleptekben. Nem az EU, hanem mi. Btw.: Ennek tulajdonkeppen orulhetsz, az angoloknal is az alacsonyabb kepzettseguek szavaztak inkabb a kilepesre.

    "Hol van például az eurónk???? Még a görögöknek is jutott euró, pedig hát az is csak egy csődország, de mi még ennyit sem érdemeltünk a hatalmas uniótól..."

    De most komolyan, ezt hogy? Nem az Unio adja az eurot barkinek. Van nehany alapveto kovetelmeny, aminek meg kell felelni, aztan az adott orszag ha akarja, bevezeti az Eurot. A gorogoknek sem "jutott" Euro, hanem meghamisitottak az adatokat, hogy megfeleljenek, es joreszt epp az igy bevezetett Euro miatt szenved a gazdasaguk.




  • who am I 7 #81
    franciáknak, németeknek, beneluxéknak jó, gb-nek is részben. elvégre ők zsigerelik ki a kicsiket, hisz ők megtehetik. ha a magyarok tökösebbek lettek volna, nem pedig korrupt spiclik, akkor lehet más utat járunk be, de alapjában véve valóban az eredendő terv a kizsigerelés és kiszolgáló gyarmat. sajnálatos, hogy ezt itthon az emberek nem fogják fel, a rabszolga lélek és egymás gyűlölete tökéletesen kiszolgálja így a nagyobbakat, mert a magyarok sem tudnak előrelépni emiatt.

    egyébként, ha kilépnénk, még nem lenne hawaii rögtön, de inkább krach lenne ezzel a mentalitással, ami itthon van. mert se felelősséggel sem tisztességgel nem tudnak a magyarok még gondolkodni.
    Utoljára szerkesztette: who am I 7, 2016.06.28. 01:22:28
  • morguldae #80
    "Fogalmuk sincs az angoloknak miért szavaztak a kilépésre"... pffff... Szerintem meg nagyon is jól tudják, hogy miért is szavaztak a kilépésre! Magyarországon is ideje lenne megszavaztatni, mert amikor beléptünk nem erről volt szó, hogy csak egy kiszolgáló gyarmat ország leszünk 6 millió koldussal... Hol van például az eurónk???? Még a görögöknek is jutott euró, pedig hát az is csak egy csődország, de mi még ennyit sem érdemeltünk a hatalmas uniótól... Az Angolok végre meglépték, amit már rég kellett volna! Remélem az uniónak hamarosan befellegzik, mert a legtöbb országot csak tönkreverte! Amióta van egyre csak nő az átlagemberek szegénysége! A politikusi tolvajlás meg csak egyre hatalmasabb!
  • ostoros #79
    Én arról beszéltem, amely szerint sokan máris "meggondolták" magukat. Meg a többi pánik keltő ökörségről.
  • cateran #78
    Ize..Marmint nem az igazsagugyminiszter, hanem abban a miniszteriumban dolgozo...sigh:D
  • cateran #77
    Marmint melyiket? Csak mert egyik sem ujsagcikk, mindketto video, meghozza tv-s anyagbol...Neztem ma a Question Time cimu musort, ahol rakerdeztek az egyik leave-es politikusnal (Dominic Raabnal, az igazasagugyminiszternel btw..) hogy ugye vannak fasza terveik?..O mindjart mondta, hogy akkora fasza terveik vannak, hogy ihaj, csak mikor rakerdeztek, hogy azert 1-2 reszletet, ha lehetne, akkor ugy terelt, mint 1 begozolt puli...Amugy, ha olyan klassz terveik vannak, akkor Boris meg Nigel miert lapit, mint szar a gazban? Miert huzzak az idot az article 50-nel? Sot...Az arnyekkormany szepen alahanyatlott kozben, ahogy 1 embert kirugtak 9 masik meg onkent felmondott...Az angol kormany jelenleg enyhen szolva is kibebaszott szar helyzetben van es marhara kivancsi vagyok, mint mond Cameron kedden a 27 masik kuldottnek (azt mar kijelentette, hogy az article 50-nel kapcsolatban semmit...sot szeretnek kihuzni az idot a nemet es francia valasztasokig..ezt megintcsak ebben a Question Time cimu musorban mondta valamelyik ugyes, hogy igy akarjak az UK-t jobb alkupozicioba terelni...Ebben csak az a fura, hogy a bizonytalan helyzet miatt, kizart ,hogy ne szivnanak tobbet..ki az a hulye, aki a jelenlegi helyzetben barmifele hosszabb tavu projectet elindit UK-ban?)

    http://www.bbc.co.uk/iplayer/episode/b07kgr9g/question-time-eu-special
    Utoljára szerkesztette: cateran, 2016.06.26. 22:11:17
  • ostoros #76
    Ezt a hazugságot van aki tényleg elhiszi? Az az újságcikk, és még sok társa nekünk Európaiaknak készült, hogy jól beszarassák a népet, hogy nehogy követni merjék a briteket.
    Éppen ezért az EU a briteken példát fog statuálni.
    Mire végeznek a szar is vigyázzban fog állni bennünk!
  • yamato41 #75
    Tehát nem ismered a történetet, de azért igazad van. Meg aztán nem is érted, amit írok (pl. a felső osztály hatalma sem korlátlan, de szuverén, ami messze nem ugyanaz, meg kellene tudnod különböztetni a kettőt, ha máson nem, hát II. József példáján mindenképpen). Szép. Erről asszem ennyit. Olvass Orwellt, hasznodra lesz, komolyan mondom.
  • cateran #74
    Ahaha..hat nem...Lila fingjuk sem volt es most telesirjak a netet, meg a tvcsatornakat, hogy ok nem ilyen ponit akartak...A Vote Leave meg gyorsabban tancol vissza a kampanyigereteitol, mint ahogy a feny halad...De hogy erthetobb legyen mennyire vette maga a Vote Leave komolyan az egeszet:
    https://twitter.com/simonnricketts/status/747055676413845504

    A legmulatsagosabbak azok a zsenik, akik annyit sem tudtak az egeszrol, hogy UK nem schengeni orszag...es ezzel akartak az IRAKI!, meg MUSZLIM! meg AFRIKAI! bevandorlokat megallitani..

    https://twitter.com/junayed_/status/746431614285025280/video/1
    Utoljára szerkesztette: cateran, 2016.06.26. 17:11:44