Gyurkity Péter

Nem hoz nagy újításokat az idei iPhone

A cég ugyanis jövőre tartogatja a nagy áttörést, idén így kisebb előrelépést várhatunk.

Az elmúlt hetekben több értesülés is napvilágot látott az iPhone 7 állítólagos hardveres összetételéről, ezek némelyike pedig ellentmondani látszott a korábbi híreknek. Most egyszerre két forrás is beszámolt a várható újdonságokról és a cég tervezett menetrendjéről.

A Wall Street Journal szerint idén nem várhatunk nagy újításokat, a cég által alkalmazni kívánt új technológiák ugyanis még nem állnak erre készen. Megtartják az eddig látott két változatot, vagyis a 4,7 hüvelykes példányt idén is egy 5,5 hüvelykes testvér kísérné, az egyetlen komoly változás azonban a 3,5 mm-es jack eltávolítása lenne, amely hozzájárulna a készülék vastagságának további csökkentéséhez, valamint a vízálló jelleg tökéletesítéséhez.

2017-ben, a tizedik évforduló alkalmából, már valóban forradalmi változásokra kerülne sor, itt megjelenne az előlap szinte teljes egészét lefedő OLED-kijelző, amely egyben a Touch ID funkciót is integrálná, száműzve az egyetlen megmaradt fizikai gombot. Nagyjából egybevág ezzel a VentureBeat azon értesülése, miszerint az Apple az eddig alkalmazott kétéves ütemtervről a hároméves ciklusra állna át, vagyis minden harmadik évben lenne várható egy valóban új generáció megjelenése. Ennek megfelelően az iPhone 7 név csak jövőre bukkanna fel, az idei páros esetében tehát egy másik változatra számíthatunk.

Mivel a megjelenés még hónapokra van, sok minden megváltozhat, de a jelek egyre inkább a jövő évi bemutató növekvő fontosságára utalnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #3
    Valszeg már levédették az ötletet!
    XD
  • caius marius #2
    MUHAHAHAA!
  • barret #1
    Ha a kijelzőt is száműznék,még vékonyabbra lehetne építeni!
    És esetleg az akksit is ki lehetne dobni,mert marha sok időt vesz el az akku töltése is!
    Átlagos netező naponta jó pár órát töltögeti...