Berta Sándor

Már betegség­tüneteket is listáz a Google keresője

A webes óriás kibővítette a szolgáltatását, így lehetővé válhat a betegségek öndiagnosztizálása.

A Google egy olyan lehetőséggel egészítette ki a keresőjét, amelyeknek köszönhetően akár közvetlenül is rákereshet bárki egy adott betegség tüneteire. A funkció sokaknak kapóra jöhet, hiszen a felhasználók jelentős része az orvosával való konzultálás helyett inkább a világhálón akar válaszokat találni az egészségügyi problémáira. Az orvosok - érthetően - ennek nem túlzottan örülnek, a Google viszont igyekezett reagálni az igényekre.

Veronica Pinchin termékmenedzser blogbejegyzésében azt írta, hogy az új funkció a kereső Android- és iOS-alkalmazásához lesz elérhető, így bárki a mobil készülékén is nagyon egyszerűen és gyorsan választ kaphat majd az őt foglalkoztató egészségügyi kérdésekre. Elegendő lesz csupán egy tünetet beírni a keresőbe és máris megjelenik az adott betegség leírása, valamint számos kezelési javaslat. Emellett ugyanakkor a kereső azt is tanácsolni fogja, hogy az illetőnek talán jobb lenne mégis orvoshoz fordulnia.


A Google adatai alapján a keresések körülbelül egy százaléka kapcsolódik betegségek tüneteihez - ez több millió keresést jelent. A vállalatnak az új funkció kifejlesztésében a Harvard Egészségügyi Iskola és a Mayo Klinika munkatársai segítettek. A rendszer egyelőre csak angol nyelven érhető el, de már most vannak olyan tervek, hogy később más nyelveken, majd világszerte is hozzáférhetővé tegyék, továbbá a funkciót integrálnák a Google asztali keresőjébe is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #1
    Mekkora különbség ez ahhoz képest, hogy korábban a tünetlistás weboldalakat listázta ki, ami egy plusz kattintást igényelt...