SG.hu

Tanárok számára készített Minecraft verziót a Microsoft

A mai naptól szeptember elejéig ingyenesen elérhető a Microsoft Minecraft: Education Edition első változata pedagógusok számára.

A cég közleménye szerint a most bemutatott változat fejlesztésekor figyelembe vették a tanulói és oktatói visszajelzéseket. A program béta verzióját májusban indította el a Microsoft: a tesztváltozatra a világ 26 országának több mint száz iskolájából összesen 2000 tanulói és oktatói visszajelzés érkezett. Mindezek eredményeként a program legfrissebb változata már számos, a tesztközönség által kulcsfontosságúnak ítélt elemmel rendelkezik, mint például a tantermi együttműködés, nem-játékos karakterek, valamint olyan kamera- és portfólióelemek, amelyek lehetővé teszik, hogy a diákok pillanatfelvételeket készítsenek a munkájukról, dokumentálva a feladatok előrehaladását.


A Microsoft frissített oktatási anyagokat és tanterveket is közzétett, amelyek segítségével az oktatók gyorsan elsajátíthatják a Minecraft: Education Edition használatát. A mintaórák különböző témák és korcsoportok széles skáláját fedik le, eljutva egészen olyan témákig, mint a várostervezés vagy a környezettudatosság.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!