Berta Sándor

A Booking.com-tól is adófizetést vár Franciaország

A helyi adóhivatal korábban jelezte, hogy nem egyezkedik az adózás kapcsán az óriáscégekkel és ehhez tartja is magát.

Franciaország betartja az ígéretét és a Google után egy újabb társasággal szemben állt elő követelésekkel az elmaradt befizetetlen adó miatt. A francia nyomozók új célpontja a Booking.com nevű szállodai szobafoglalási szolgáltatás. A Paris Match tőzsdei információkra hivatkozva arról számolt be, hogy a francia adóhivatal 397,37 millió euró adó utólagos befizetését követeli a vállalkozástól.

A Booking.com anyavállalatának számító Priceline Group arról tájékoztatta az Amerikai Egyesült Államok Részvény- és Tőzsdefelügyeletét (SEC), hogy a követelések a 2003 és 2012 közötti időszakra vonatkoznak. A lefolytatott vizsgálat több mint két esztendőn át tartott. A követelés még tavaly érkezett meg a turisztikai cég menedzsmentjéhez és az összeg elsősorban a büntetésekből és a kamatokból tevődik össze.

A Booking.com nem csupán Franciaországban, hanem Olaszországban is az adóvizsgálatok célpontjába került. A Priceline Group azt hangsúlyozta, hogy a Booking.com betartotta mind a franciaországi, mind az olaszországi törvényeket és ha nem sikerül megegyezni a hatóságokkal, akkor kész bíróság elé is vinni az ügyet. Michel Sapin francia pénzügyminiszter május végén közölte, hogy kizártnak tartja a megegyezést a Google és a többi multinacionális óriáscég vezetőivel. A politikus hangsúlyozta, hogy nem kötnek üzleteket, hanem a hatályban lévő törvényt alkalmazzák. A francia adóhivatal 1,6 milliárd euró adó utólagos kifizetését követeli az amerikai webes társaságtól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!