Berta Sándor

Streaming-oldalak ellen lépett fel az olasz rendőrség

A legutóbbi akció célpontja egy olyan hálózat volt, amely illegálisan internetes élő sportközvetítéseket, filmeket, koncerteket és tévéadásokat tett elérhetővé.

A Guardia di Finanza (GdF) bejelentette, hogy 50 streaming-portált vizsgáltak, amelyek 3 kontinensen elhelyezett 41 szerveren üzemeltek. A 41 szerver közül három működött Olaszországban. Az Olaszország számos régiójára kiterjedő akció keretében öt gyanúsítottat vettek őrizetbe. A további helyszínekkel és gyanúsítottakkal kapcsolatban ugyanakkor a GdF nem árult el részleteket.

Az Operation Match Off 2.0 nevű akció keretében a Guardia di Finanza különleges kommandóegységének tagjai vettek részt. A GdF az olasz gazdasági és pénzügyminiszter alárendeltségébe tartozik, s a fő feladata a pénzügyi bűnözés elleni harc. A streaming-honlapok havi 10 euróért kínáltak hozzáférést a filmekhez és a televíziós műsorokhoz, de a művek tulajdonosainak szerzői jogi engedélye nélkül. Az olasz hatóságok ugyanakkor rámutattak, hogy a hasonló műsorkínálatú legális ajánlatok közel 100 euróba kerültek volna.

A GdF közölte, hogy a streaming-hálózatnak több mint 340 000 regisztrált tagja volt. Amennyiben mindegyik személy csak 10 eurót fizetett havonta, akkor az 3,4 millió euró havi és 40,8 millió euró éves bevételt jelentett a hálózat üzemeltetőinek. Amennyiben az öt őrizetbe vett személyt bűnösnek találják, akkor a jelenleg hatályos olasz törvények alapján akár 4 év letöltendő börtönbüntetést is kaphatnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gybfefe #3
    Csak a logika hibádzik érvelésedben, javítsuk is ki gyorsan :)
    Nem lopom el az autód, csak beülök én is, ráadásul úgy, hogy zéró tömeggel rendelkezem, vagyis nem nyommom föl a benzin pénzed, ami biztos nagyon fájna neked.
    A bírói döntés mindkét tahó gyepköpködőnek sárga lap! :)
  • hungi #2
    Ha ellopom az autód és eladom a tizedéért, akkor miért is te vagy a geci?
  • zsgaby #1
    Régen az volt hogy a helyszíni belépéshez kellett jegyet vásásrolni a szervező boldog volt ha teltház volt. Ma ez nem elég a helyszíni jegyárak az egekben, és senki se merészelje online nézni mert csak. Harácsolás, vadkapitalizmus, mohóság. Menjenek a fenébe de tényleg. Úristen online közvetítenek valamit ami azért drága mert ott lehetsz.