MTI

A mai taxis tüntetés miatt még keményebben lépnek fel az Uberrel szemben

A holnapi kormányülésen újabb, az illegális taxiszolgáltatás elleni szankciókat szigorító, az ellenőrzés hatékonyságát fokozó intézkedések lesznek napirenden, és vizsgálják a kötelező online pénztárgéphasználat bevezetésének szükségességét is - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Délelőtt ismét demonstáltak az Uber személyszállító szolgáltatás ellen taxis szervezetek. A résztvevők reggel 8 és 9 óra között a Hősök terén gyülekeztek, ahonnan a Hősök tere-Dózsa György út-Thököly út-Rákóczi út-Erzsébet körút-Teréz körút-Oktogon-Andrássy út-József Attila utca-Széchényi István tér-Lánchíd-Clark Ádám tér-Fő utca-Bem rakpart-Batthyány tér-Fő utca-Clark Ádám tér-Lánchíd útvonalon jutottak el a Széchényi István térig.

Az NFM leszögezte: a kormány kezdettől a szabályosan működő magyar taxisok mellett áll, mert legálisan végzik a tevékenységüket, betartják a személyi és műszaki feltételeket, és fizetnek adót. A fejlesztési tárca is arra törekszik, hogy Magyarországon mindenki egyenlő feltételek mellett folytathassa személyszállítási tevékenységét. Az előírásokat szándékosan figyelmen kívül hagyó és ezzel jogosulatlan versenyelőnyhöz jutó vállalkozásoknak nincs helyük a taxis szolgáltatások piacán - hangsúlyozta a minisztérium.


A minisztérium közölte, az elmúlt hónapokban korábban nem létező szigorú szankciók léptek életbe a feketepiaci taxizás visszaszorítása érdekében. A jogszabályi feltételek adottak a diszpécserszolgálati tevékenység engedély nélküli végzésének bírságolásához, a rendszám helyszíni elvételéhez is. A taxis tevékenységet szabályosan végző vállalkozásoknak az utasok kiszolgálását kényelmesebbé és gyorsabbá tevő infokommunikációs megoldások alkalmazásában van tennivalójuk - hívta fel a figyelmet az NFM.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TokraFan #3
    A taxisok ellen kene mar egyre keményebben fellépni, mondjuk bevonni a jogosítványokat a p*csaba. Takarodjanak dolgozni, vagy húzzanak el a fenébe, es ne álljanak az innováció útjába! Köcsögök!
  • 0sm #2
    Emlékszem, hogy vicsorogtak arra is, mikor egyensárgába parancsolták őket.
    Milyen jól is jön most, hogy legalább látszatra összetartanak...
  • oritomi #1
    A mélyen tisztelt taxisokat is meg kellene lepni pár próba utazással és ha nem stimmel a viteldíj akkor a bünti legyen 1 millió/alkalom....Majd ha minden stimmel akkor hőbörögjenek...