MTI

Kazahsztánban is megjelent az Uber

A kaliforniai székhelyű vállalat UberX szolgáltatása ma vált elérhetővé, és kizárólag a kazahsztáni fővárosban, Asztanában vehető igénybe - közölte Alekszej Sztah, az Uber regionális, a Független Államok Közösségét alkotó volt szovjet köztársaságokért felelős menedzsere.

Az okostelefonon működő applikációval professzionális, engedéllyel rendelkező vezetők autóit lehet megrendelni. Az Uber csak egyéni vállalkozókat vagy jogi személyeket foglalkoztat e szolgáltatás keretében, a fuvarozást végző autónak pedig külföldi márkájúnak kell lennie, valamint nem lehet idősebb hétévesnél. Az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint a volt Szovjetunió területén Uber-szolgáltatások jelenleg még Oroszország 11 városában, valamint Fehéroroszországban (Minszk), Azerbajdzsánban (Baku), Litvániában (Vilnius) és Észtországban (Tallinn) érhetők el.

A 2009-ben alapított Uber a világ mintegy 70 országában működik, és a hasonló profilú vállalkozásokkal együtt komoly konkurenciát támaszt a hagyományos taxi-szolgáltatásoknak szerte a világon. Az internetes fuvarmegosztó szolgáltatás lényege, hogy a rendszerhez csatlakozó autósok - a szolgáltatás típusától függően hivatásos vagy amatőr sofőrök - és leendő utasaik okostelefonra letölthető alkalmazáson keresztül, közvetlenül találhatnak egymásra, és a viteldíjat is a rendszeren keresztül rendezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!