Berta Sándor

Megnyitotta müncheni fejlesztő­központját a Google

Az új centrumban 800-an dolgoznak majd, a többségük szoftverfejlesztő lesz.

A megnyitón jelen volt Ilse Aigner bajor gazdasági, médiaügyi, energiaügyi és technológiai miniszter; Dieter Reiter müncheni főpolgármester, Dr. Wieland Holfelder, a Google Németország fejlesztési vezetője és egyben az új központ első embere, valamint Philipp Justus, a Google közép-európai vezetője. Jelenleg 400-an dolgoznak a létesítmény csúcstechnológiájú irodáiban, de a jövőben ez a szám a kétszeresére fog nőni.

Dr. Wieland Holfelder beszédében elmondta, hogy Münchenben kiváló egyetemek vannak és korszerű az infrastruktúra, ezáltal tökéletes keretfeltételeket jelentett a számukra. A számos partnerükkel közösen hozzá akarnak járulni ahhoz, hogy München a digitális jövőben is nemzetközi szinten vezető helyet töltsön be.


A müncheni Google-csapat korábban kiemelt szerepet vállalat a Chrome egyes elemeinek és több adatvédelmi terméknek a kifejlesztésében. Philipp Justus azt hangsúlyozta ki, hogy már eddig is Németországban több mint 100 000 embert értek el a digitális képzéseikkel és ezt az utat akarják folytatni a jövőben.

Az új központot felszerelték minden olyan kiegészítővel, amely biztosítja a kreatív és innovatív munkát, egyúttal lehetővé teszi a feltöltődést is. Így vannak fitneszedzők és egy hatalmas konditerem, sportpálya, mélygarázs a kerékpárok tárolására, saját műhely és számos korszerű konferenciaterem. A belsőépítészek igyekeztek ötvözni a bajor tradíciókat és a kaliforniai modern elemeket. A Café Flex és a Café Wiesn éttermek ingyenes kínálatában számos gasztronómiai fogás megtalálható. S, ha már Bajorország, a gBräu nevű saját sör sem hiányozhat, amely csak ott kapható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!