MTI

Zsaroló vírus bénította meg a veszprémi kórházi informatikát

Zsaroló vírus bénította meg péntek délelőtt a veszprémi kórház informatikai rendszerét, szombatra azonban sikerült hatástalanítani, így helyreállt minden szolgáltatás - közölte a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház orvos-igazgatója.

Dávid Gyula elmondta, hogy a vírus miatt pénteken nem tudták biztosítani az előjegyzett ellátást, a sürgősségi ellátás azonban kézi dokumentációval folyamatosan, zavartalanul működött. A rendszert nem érte közvetlen támadás, a vírus valószínűleg e-mailen jutott be a hálózatba. A betegek adatai nem voltak veszélyben, mert elkülönítve tárolják őket.

Az alapműködést fenn tudták tartani a kórházban, de leleteket nem írtak. A vírus továbbterjedésének megakadályozása érdekében az egész hálózatot le kellett állítani - mondta. Dávid Gyula jelezte: az ilyen támadás a világban egyre gyakoribb, hazai intézményekben is előfordult már.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #2
    Szerintem a fél világot nem nagyon érdekli ez a dolog. mármint az európaiakat vagy az amerikaiakat igen, de pl. az oroszokat kétlem. Előbbi országokban a programozóknak nincs szüksége arra, hogy így keressenek pénzt, jól megvannak ők anélkül is a fizetési listák élén, utóbbiak (köztük a kínai állam) pedig talán örülnek is neki.
  • Tinman #1
    Qrvára nem értem, hogy miért nem lép fel a készítők/zsarolók ellen közös összefogással a fél világ. Nagyon szívesen tartom a kannát, amikor megégetik őket. Remélem rákgyógyszerre költik az összes, ebből a forrásból befolyó pénzt, aztán persze a gyógyszer nem fog használni és minden héten leesik majd egy testrészük, míg végül élve rohadnak el...

    Tudnék mesélni mennyire ártatlanokat tett taccsra a szarjuk, mert ez bizony nem pornó, meg warez nézegetés közben köszönt be...
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2016.04.09. 09:42:57