SG.hu

Még gyorsabb mobilinternet a Telenornál LTE Advanceddel

A Telenor már hónapok óta teszteli a fővárosban, és most Győrben is több bázisállomásán elérhetővé tette a még gyorsabb LTE Advanced technológiát.

A cég közleménye szerint a korábbinál akár kétszer gyorsabb 4G-s adatátvitelt tarifacsomagtól függetlenül bármely Telenor ügyfél kipróbálhatja. Az LTE Advanced (LTE-A) technológia a mobiltelefonos hálózatok jelenlegi csúcsát jelentő 4G továbbfejlesztett változata, ami az elméleti 300 Mbps-os letöltési, és 50 Mbps-os feltöltési sebességre alkalmas. Bár ezek a szabvány műszaki specifikációjában foglalt elméleti értékek, az LTE Advanced alkalmazásával az adott bázisállomások közelében a Telenor mérnökei az eddigi teszteken 270 Mbps-os letöltési sebességet is el tudtak érni.

A Telenor a héten nyolc győri bázisállomáson aktiválta az LTE Advanced technológiát. Az LTE-A-t kísérleti célból már korábban bekapcsolták több olyan állomáson, amely Budapest belvárosában működik. Az ezek közelében tartózkodó telenorosok a jelenlegi leggyorsabb mobilinternetet használhatják, így a két városban az előfizetők mobilkészüléke automatikusan az LTE Advanced szolgáltatásra fog kapcsolódni.

Kutatások szerint a magyar okostelefon-használók többsége nem elégszik meg az otthon, az irodában vagy kávézókban elérhető vezetékes internettel, wifivel, hanem mobilinternetet is használ, hogy bárhol elérhesse a világháló szolgáltatásait. A legjobb mobilinternetezési élményt jelenleg a 4G biztosítja. A gyorsabb mobilinternet sikerét bizonyítja az is, hogy ma már több adatot forgalmaznak a Telenor ügyfelei 4G-n, mint 3G-n. Az adatforgalom emelkedését az internethasználók számának növekedése mellett, a gyorsabb szélessávú kapcsolatok és a fejlett streaming szolgáltatások magyarázzák.

A 4G az adatforgalom mellett a közeli jövőben a beszédhívásokat is forradalmasítani fogja: a Telenor Magyarország néhány héttel ezelőtt sikerrel tesztelte a Voice over LTE (VoLTE) technológiát, amely jobb hangminőségű, gyorsabban felépülő mobilhívásokat tesz lehetővé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!