Gyurkity Péter

Vezetékes telefon­szolgáltatást kínál a Google

Az internet mellett immár az olcsó vezetékes telefonszolgáltatást is elérhetővé teszik.

A Google a tengerentúlon jó ideje kínál saját internetelérést, mégpedig a Google Fiber kezdeményezés keretében, amely eredetileg néhány nagyvárosban és azok környékén volt elérhető. Most a vezetékes telefonoknál is megjelenik a platform, mégpedig néhány kiegészítéssel, amelyek eddig ezen a területen nem számítottak szokványos opcióknak.

A cég - nem meglepő módon - Fiber Phone néven indítja útnak a szolgáltatást, amely ezúttal is egyes amerikai nagyvárosokban lesz igényelhető. Az ajánlat értelmében egy 10 dolláros havidíj és egy külön doboz alkalmazásával vehetjük igénybe a megszokott és az eddig nem túl gyakran látott funkciókat, itt ugyanis nemcsak a vészhívások, a meglévő készülékek támogatása, a híváskijelzés és -továbbítás, valamint a hangposta lesz elérhető, de lehetőségünk lesz leiratok rögzítésére, amelyeket SMS-en vagy elektronikus levélen keresztül kérhetnénk le.

További pozitívum, hogy az észak-amerikai hívások ingyenesek, a nemzetközi hívásoknál pedig a Google Voice esetében megszokott díjszabás lesz érvényes. Az előfizetők számára emellett a hívásblokkolás is rendelkezésre áll majd, de lehetőség nyílna a vezetékes hívások egyéb eszközökön történő lebonyolítására is, tehát akár mobiltelefonon vagy számítógépen keresztül is kezdeményezhetnénk vagy fogadhatnánk ezen hívásokat - mindez természetesen a felhőn belül, VoIP-szolgáltatás keretében történik majd.

Az első körben kiválasztott nagyvárosok mellett idővel minden Fiber-régióban elérhetővé válik majd a szolgáltatás - abban pedig továbbra is reménykedhetünk, hogy a Google később további piacokon is megjelenik ezen ajánlataival. Az USA-ban mindenképpen van logika a vezetékes hívások támogatásában, hiszen minden második amerikai rendelkezik ilyen készülékkel, bár ez az arány évről-évre csökken.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!