Mortimer

Túl drágák a TFT képernyők

(CNet) Az otthoni terminálok, webpadok és a többi következő generációs internet eszköz ára főként a megjelenítőképernyők magas ára miatt nem csökken, megegyezik egy alsóbb kategóriás asztali számítógép árával.

Klikk ide!Az ár kérdése régóta probléma a gyártók számára, mivel erős nyomás nehezedik rájuk a piac részéről újabb, könnyebben kezelhető eszközök előállítására, amivel újabb embereket lehetne az Internet közelébe csábítani. A nem-PC eszközökre igen szép jövő vár, elemzők szerint az internetképes dolgok, mint az internetes televizíó, a kézi számítógépek vagy a játékkonzolok piaca az 1999-es 11 millióról 2004-ig 89 millió egységre fog nőni, ez pénzügyileg 2.4-ről 17.8 millárd dollárra emelkedést jelent.
Számos ilyen újfajta készülék már nem a Microsoft termékeit használja, hanem Linux alapú - mivel a Linux forráskódja szabadon módosítható, igy a gyártók beleépíthetik reklámjaikat, saját céljaik szerint testreszabhatják, optimalizálhatják.

De amíg egy 13 inches TFT képernyő ára 140,000 Ft, nem várható jelentős áttörés. A ilyen netképes eszközöket kínáló internetszolgáltatók ugyan képesek a költségek jelentős csökkentésére, mivel a szolgáltatás díjából folyamatos bevételük van, de a hardvergyártók nem élhetnek ilyen módszerekkel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!