Berta Sándor

Óránként 100 000 linket töröl a Google

Új törlési rekordot könyvelhetett el a webes óriás.

Az amerikai keresőcég napjainkban kénytelen óránként több mint 100 000 hivatkozást törölni keresési indexéből. A kereseteket mindig a szerzői jogtulajdonosok, illetve azok képviselői nyújtják be. Az intézkedések alapjául a Digital Millenium Copyright Act (DMCA) nevű amerikai jogszabály szolgál és a céljuk, hogy eltávolítsák az illegális film- vagy zenei másolatokra mutató linkeket a Google keresési indexéből, illetve a keresőszolgáltatásából.

A társaság ugyan teljes mértékben együttműködik az illetékes szervezetekkel, azonban eddig mindig elutasította azokat a követeléseket, hogy teljes doméntartományokat töröljön, ezért a szerzői jogtulajdonosok vagy azok képviselői kénytelenek voltak minden egyes hivatkozás esetében külön kérni a szükséges intézkedést.

Az első keresetek még 2008-ban érkeztek a Google menedzsmentjéhez, akkor az egész évet tekintve csak néhány tucat ilyen dokumentummal szembesültek a vállalat munkatársai. Ez a szám mostanra napi több mint kétmillióra nőtt és az elmúlt évben a korábbi mennyiség több mint kétszeresére emelkedett. A Google átlagosan 6 órán belül feldolgozza a kéréseket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!