Gyurkity Péter

Márciusban jön az olcsóbb iPhone

Az Apple készülékéről már egy fotó is megjelent, a hardvert illetően azonban még vegyes a kép.

Az újabb olcsónak szánt iPhone okostelefon várható érkezéséről már több alkalommal olvashattunk az utóbbi hónapokban, mostanra azonban igencsak megszaporodtak a különböző beszámolók. Egy holland portálon megjelent az első fotó, míg más források a hardvert és a megjelenést vesézik ki.

A OneMoreThing nevű oldalon közös fotón láthatjuk az új példányt (amely a kép jobb oldalán helyezkedik el) és az eredeti iPhone 5 típust, amely annak idején szintén egy 4 hüvelykes kijelzővel jelent meg. Az új jövevény - az iPhone 5se - egyik legfontosabb részlete éppen a kisebb kijelző lesz, ehhez pedig - legalábbis az eddigi híradásokban felbukkant prototípusok esetében - az A8 chip társult, amely a 2014-ben bemutatott iPhone 6 és iPhone 6 Plus készülékekben is szerepelt. Ehhez egy 8 megapixeles hátoldali és egy 1,2 megapixeles előlapi kamera, valamint az NFC társulna, ám a hardvert illetően egyéb változatokat is megismerhetünk.


A 9to5Mac oldalán például már az újabb A9 chip és annak M9 társprocesszora szerepel valószínű jelöltként, amit azzal magyaráznak, hogy a prototípusok után a végleges változat már ezen chipekre épülne, mivel az Apple nem akar két teljes generációval a friss vonal mögött maradni. A Siri az úgynevezett "always-on" módban is elérhető lesz (ez a 6s révén vált eredetileg elérhetővé), míg a belső tároló mérete 32 vagy 64 GB lesz, vagyis két változat megjelenésére számíthatunk.

A bemutatóra március közepén kerítenének sort, addig azonban további részletek futhatnak be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!