Berta Sándor

A konténer­szállításba is beszállna az Amazon

A kereskedelmi konszernt egyre jobban érdekli a logisztikai üzletág, most felfedezték maguknak a konténerszállítási piacot.

Tavaly decemberben szivárgott ki, hogy Boeing 767-es flottát vásárol az Amazon, most pedig az derült ki, hogy a jövőben akár konténerszállítási szolgáltatást is üzemeltethetnek, ugyanakkor aligha fognak hajókat vásárolni. Az ehhez szükséges licencet a társaság kínai részlege nemrég kapta kapta meg az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Tengerészeti Bizottságától. Az engedély a hivatalosan regisztrált Joyo Courier Service Co. Ltd nevére szól, amelynek kereskedelmi neve Amazon China. A kínai terjesztési csatornát az Amazon már 2004-ben megvásárolta.

Még soha nem volt ennyire olcsó a tengeri konténerszállítás, és a kínai termékek nagy része konténerekben érkezik az ázsiai országból az USA-ba. A Business Insider információi alapján egy 40 láb hosszú konténer Sencsenből Los Angelesbe szállítása kevesebb, mint 1300 dollárba kerül. Amennyiben egy szállítmányban 10 000 konténert helyeznek el, akkor a darabonkénti szállítási ár kevesebb, mint 13 cent. Egy TFT-kijelző szállítási ára például kevesebb, mint 10 dollár. Az egyéb költségek annál magasabbak, minél több vállalkozás vesz részt a szállításban.

Az Amazon ezeket a költségeket jelentős mértékben lecsökkentheti, hiszen automatizálná és ezáltal hatékonyabban vezérelné a szállítást. Ez a kis és a közepes kínai cégeknek tökéletes megoldás lenne, de kérdéses, hogy a Kínában termékeket készíttető amerikai ügyfelek mennyire váltanának át az Amazon ajánlatára. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor indulhat el a vállalat szolgáltatása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • flashpointer2 #1
    "A Business Insider információi alapján egy 40 láb hosszú konténer Sencsenből Los Angelesbe szállítása kevesebb, mint 1300 dollárba kerül. Amennyiben egy szállítmányban 10 000 konténert helyeznek el, akkor a darabonkénti szállítási ár kevesebb, mint 13 cent. "

    Mi ez, google translate? Esetleg egy konténerben 10.000 terméket helyeznek el, vagy valami hasonló...