Berta Sándor

Kik a legnagyobb kiberbűnözők?

Egy oldal összesítette, hogy kik felelősek a legtöbb online üzemzavarért és áramszünetért. A felmérés meglepő eredménnyel zárult.

A világhálóhoz egyre több eszköz csatlakozik, ezért az internet egyre sebezhetőbb és egyúttal folyamatosan nő annak a veszélye is, hogy a kiberbűnözők komoly károkat okozhatnak. Gyakran kerülnek szóba a kibertámadások, amelyekért egyes csoportok vagy államok a felelősek, azonban az elkövetőket gyakran teljesen máshol kell keresni.

A CyberSquirrel1 kimutatta, hogy a legtöbb internetes üzemzavarért és áramszünetért nem a kiberbűnözők vagy a terroristák okolhatók, hanem bizonyos állatfajok. A platform eddig több száz esetet dokumentált, ezek alapján a károkozók között az első helyen egyértelműen a mókusok vannak, amelyek megrágják a kábeleket és összesen 623 esetben voltak felelősek az üzemzavarokért.

A lista második helyére a madarak kerültek (214 eset), a harmadikra pedig a mosómedvék (52 eset). A kígyók (47 eset) lettek a negyedikek, a patkányok (25) az ötödikek, míg a hódok (9 eset) a hatodikak. A legtöbb eset egyébként az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában következett be. A kritikus infrastruktúrák működésében bekövetkezett üzemzavarokért az állatokon és a kiberbűnözőkön túl a rosszul lefektetett, nem kellően védett vagy elavult kábelek jelenthetik a harmadik számú problémát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Akva #4
    "kellett a réz az internettől"

    Merrefelé közlekedik az internet rézkábelen, te rézbőrű dakota?
  • Dobronski #3
    ne degradáld a mókusokat kérlek :(
  • overseer-7 #2
    itt agyarországban nem a rágcsálók a legnagyobb cyber bűnözők.. hanem a színesfémtolvaj állati létforma.. , hogy árnyaltan fogalmazzak.
    Nem egyszer volt már miattuk, hogy megszakadt az adatforgalom.. nem olyan rég még a gerinchálózatot is tönkre vágták.. kellett a réz az internettől.

    valamelyik állatfaj, rágcsáló és növényt eszik.. gyüjti be a makkot, a fakérget, a különféle magvakat, valamely más állatfajta meg a rezet gyűjti be.. de sokszor nem válogat, és mindent ami fém, begyűjt.
  • ostoros #1
    Hoppá. Vagyis a nagy hacker ellenes rémhírkeltés csak duma volt.
    Lehetett ezt tudni eddig is, csak szándékosan nem foglalkoztak vele.