MTI

Nem áll le az FBI Hillary Clinton email-ügyében

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) kiterjeszti a nyomozást Hillary Clinton levelezése ügyében, a nyomozók esetleges korrupciós visszaélések után kutatnak - értesült a Fox televízió.

A tévéadó legfrissebb exkluzív értesülései szerint az FBI most azt is vizsgálja, hogy volt-e valamilyen "metszéspont" a Clinton Alapítvány és a Hillary Clinton vezette külügyminisztérium között. Hillary Clintonnak arról a hivatalos elektronikus levelezéséről van szó, amelyet külügyminisztersége idején bonyolított, s amelyről kiderült, hogy nagyobb részét magán email-címén folytatta, megsértve ezzel a hivatali előírásokat és lehetővé téve titkosított információk esetleges nyilvánosságra kerülését.

A volt külügyminiszter, aki a Demokrata Párt legesélyesebb elnökjelölt-aspiránsa, emiatt hosszú hónapok óta politikai ellenfelei támadásainak kereszttüzében áll. A külügyminisztériumnak - a bírósági döntés értelmében - nyilvánosságra kell hoznia e vitatott e-maileket. Az FBI most - az eddigi nyomozást kiterjesztve - azt vizsgálja: volt-e összefüggés a Clinton Alapítvány adományai és a külügyminisztérium szerződései között, jutottak-e előnyökhöz az alapítvány adományozói a kormányzaton - elsősorban a külügyminisztériumon - belüli kapcsolataiknak köszönhetően.

A Clinton Alapítvány globális emberbaráti szervezet, Bill Clinton hozta létre 2001-ben, tavaly tavasszal pedig Hillary Clinton - miután bejelentette, hogy indul az elnökválasztáson - lemondott kuratóriumi tagságáról. Az alapítvány vezetője egyébként néhány hónappal ezelőtt nyilvánosan elismerte, hogy követtek el hibákat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!