Gyurkity Péter

Telefonban is bemutatkozott a Snapdragon 820

A CES alatt bukkant fel az első ilyen megoldás, amely az azonosítás terén is előrelépést kínál.

A Qualcomm még a kiállítás hivatalos rajtja előtt jelezte az érdeklődőknek, hogy itt mutatkozik majd be az első olyan okostelefon, amely a Snapdragon 820 chipre épül, ez pedig az első nap folyamán be is következett. A Letv Le Max Pro pontos hardveres részleteit ugyan nem ismertették a nagyközönséggel, de több fontos jellemzőről már lerántották a leplet.


Nem véletlen, hogy maga a Qualcomm is hivatalos közleményben számolt be a készülék bemutatkozásáról, számukra ugyanis fontos a közvetlen előd túlmelegedési problémáinak minél gyorsabb feledtetése, a 820 pedig többek között éppen itt kínál komoly előrelépést. Az új chip kellő teljesítményt biztosít majd a rá támaszkodó készülékeknek, a most bemutatott első ilyen példány pedig a Sense ID technológiát is elsőként hasznosítaná, amely az ultrahangos megoldás révén egyrészt pontosabb és megbízható működést kínál az ujjlenyomat-azonosítás terén, másrészt pedig akár a burkolat alá is elrejthető, hiszen a vékony fémréteg nem befolyásolja a funkcionalitást.


A gyors elérésről eközben a 802.11ad szabványnak megfelelő WiFi, valamint a szupergyorsként emlegetett LTE gondoskodik, a szintén a Qualcomm által biztosított Quick Charge 2.0 pedig a gyors feltöltést garantálja majd - ez utóbbi révén alig 30 perc alatt érhetjük el a 60 százalékos szintet. A külső pletykák eközben egy 5,5 hüvelykes, Quad HD felbontást támogató érintőképernyőt valószínűsítenek, amely már a megjelenés pillanatában az Android 6 Marshmallow szoftverre támaszkodna.

A Letv eddig az Egyesült Államokban volt jelen megoldásaival, azt azonban még nem tudni, hogy ez utóbbi készülék esetében tervezik-e a nemzetközi megjelenést - azt sem tudjuk, hogy a telefon pontosan mikor és milyen áron jelenne meg a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!